Žena zmeškala tragický let airbusu, pak zemřela v autě

Martin Novák Martin Novák
12. 6. 2009 10:15
Italský pár se náhodně vyhnul tragickému letu Air France. Dva týdny poté měl autonehodu v Rakousku

Paříž - Na palubě letounu společnosti Air France, který se minulé pondělí zřítil do Atlantiku, nikdo nepřežil. Vedení společnosti už informovalo příbuzné pasažérů a členů posádky, aby se vzdali všech nadějí.

O záchraně svého života tak mohou hovořit jen cestující, kteří osudový let z Ria de Janeira do Paříže zmeškali nebo se mu na poslední chvíli vyhnuli.

Například italský pár Kurt a Johanna Ganthalerovi. Dvojice měla cestovat spojem AF447, ale dorazila na letiště příliš pozdě. Letěla až následující den.

Italská agentura ANSA však včera oznámila, že štěstí dvojice z města Bolzano na severu Itálie netrvalo dlouho. Nedaleko rakouského Kufsteinu měli manželé ve čtvrtek autonehodu. Jejich vůz narazil do kamiónu. Žena zemřela, muž je těžce zraněný.

Do letadla se nedostal ani devětatřicetiletý slovinský námořník Andrej Aplinc. Měl letenku na let AF447, ale zjistil, že nemá rezervovánu sedačku s dostatečným místem na nohy, kterou vyžadoval kvůli svému zraněnému kolenu.

Foto: AirFrance.com

Protože na letiště dorazil s velkým předstihem, stihl si ještě letenku "přebookovat" na dřívější spoj, který bezpečně přistál v Paříži. Dříve dorazil na letiště prý jen kvůli tomu, že jej k tomu přiměl taxikář, který chtěl stihnout v televizi fotbalový zápas.

Francouzka Amina Benouargha-Jaffiolová přišla pozdě k odbavení pro osudný let AF447. Jí a jejímu manželovi se personál obměkčit nepodařilo, do letadla se už nedostali. Dnes mohou neoblomným zaměstnancům letiště děkovat za záchranu života.

O pověstný vlásek unikl také devětatřicetiletý Němec Emin Hasic. Na letiště v Riu přijel sice včas, i když podle svých slov měl problémy najít správný terminál.

Velmi ochotná žena u přepážky Air France mu prý nabídla, že může letět dřívějším spojem ve čtyři odpoledne, že to není problém.

O tom, že spoj, kterým měl letět původně, havaroval, se dozvěděl druhý den v taxíku, který jej odvážel domů z letiště v Brémách.

"Byl jsem v šoku, cítil jsem velkou prázdnotu," řekl deníku Nordwest-Zeitung. Letenku na původní let AF447 má prý stále u sebe.

 

Právě se děje

Další zprávy