Rakušan ubil sekyrou svou rodinu i příbuzné

bh
14. 5. 2008 13:45
Sám se pak udal na policii

Vídeň - Neuvěřitelně brutální pětinásobnou vraždu začala vyšetřovat rakouská policie. Devětatřicetiletý muž ubil sekyrou své rodiče, tchána, manželku a sedmiletou dcerku.

Poté, co svůj hrůzný čin dokončil, se sám kolem třetí hodiny nad ránem udal na okrsku ve vídeňské čtvrti Hietzing s tím, že mrtvola ženy a dítěte je v jeho bytě v Neue-Welt-Gasse. Ještě předtím se pokusil o sebevraždu oběšením.

Na místě pak policie našla zavražděnou 42letou ženu, tělo dítěte bylo ukryto v šatní skříni. Dcera i manželka byly ubity zřejmě již v úterý ráno.

Muž, který podle všeho pochází z Lince, ale ve vraždění pokračoval. Pravděpodobně totiž stojí také za vraždami svých rodičů v Linci a tchána žijícího v hornorakouském Ansfeldenu. Tři další členové příbuzenstva zahynuli stejnou zbraní, která byla později nalezena ve vrahově autě.

Motivem činu by mohla být podle rakouských médií finanční nouze. Muž také zanechal několik dopisů na rozloučení, které však příliš světla do případu nevnesly. Podle policejního ředitele Aloise Lissla zatím vyšetřovatelé rekonstruují časový průběh pětinásobné vraždy.

Rakousko přitom ještě stále žije kauzou Josefa Fritzla, "tyrana z Amstettenu", který v podzemní kobce trýznil svou dceru, s níž zplodil sedm dětí.

Čtěte více: Tyran Fritzl promluvil - Ztratil jsem nad sebou kontrolu

 

Právě se děje

Další zprávy