Řecko zasáhlo zemětřesení. Škody ale nejsou

gra, reuters
6. 1. 2008 11:19
Otřesy o síle 6,5 způsobily paniku
Zemětřesení - Ilustrační foto
Zemětřesení - Ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Zemětřesení o síle 6,5 stupně Richterovy stupnice postihlo nad ránem jih Řecka. Epicentrum bylo asi 150 kilometrů jižně od Atén v jižní části Peloponéského poloostrova.

Agentury uvádějí, že si zemětřesení zatím nevyžádalo žádné oběti, nedošlo prý ani k velkým materiálním škodám. Otřesy půdy ale probudily obyvatele Atén a dalších měst, lidé vybíhali ze svých domů a pobíhali po ulicích.

Někteří vyděšení obyvatelé volali záchranářům. "Šlo spíše o velkou paniku. Zatím jsme zaznamenali malé škody na domech lidí, nikdo nebyl vážně zraněn a ani nedošlo k velkým ztrátám na majetku," uvedl jeden z místních záchranářů.

Zemětřesení v Indonesii - Ilustrační foto
Zemětřesení v Indonesii - Ilustrační foto | Foto: Reuters

"Na některých místech byly otřesy půdy opravdu silné, kontaktovali jsme menší města ohledně situace a v tuto chvíli už je vše bez problémů," uvedla k situaci řecká televize.

Poslední zemětřesení Řekové zažili nedávno, předposlední prosincový den. Tehdy zemětřesení o síle 5,2 stupně Richterovy škály zasáhlo ráno západní Řecko u ostrova Zakyntos. Otřesy tehdy obyvatelé pocítili na ostrově i na nedalekém Peloponésu.

Před pár dny zemětřesení o síle 6,3 stupně zasáhlo východní pobřeží indonéského ostrova Sumatra. Obyvatelé postižené oblasti kvůli otřesům opustili své domy, ale rovněž nebyly hlášeny oběti na životech ani poškozené domy.

 

Právě se děje

Další zprávy