Roční chlapec v Británii zemřel po útoku rotvajlera

Redakce ZAH
29. 12. 2007 19:37
Policie fenu na místě utratila

Wakefield - Roční chlapec z obce Chald Lane u Wakefieldu v západním Yorkshiru nepřežil útok rodinného psa.

Britská zpravodajská stanice BBC v sobotu v podvečer oznámila, že Archie-Lee Andrew Hirst v nemocnici podlehl zraněním, které mu způsobila dvouapůlroční fena rotvajlera v domě jeho prarodičů, kam přijel s rodiči na vánoční návštěvu.

Chlapec byl na návštěvě babičky a dědy. Jeho sedmiletá teta jej vzala s sebou na dvůr, aby mu psa, kterého prarodiče chovali zhruba půl roku, ukázala. Fena však po dítěti vystartovala.

"V tuto chvíli víme, že šlo o rodinného psa, s nímž dosud nebyly žádné problémy. Žil v domácnosti s dětmi, dalšími psy, kočkami. Nebyl ani stín podezření, že by šlo o agresnivní zvíře," uvedl Steve Payne z místního oddělení policie.

Pes bez varování vytrhl dítě dívce z náručí a odtáhl ho na dvůr. "Incident viděla druhá teta - šestnáctiletá dívka. Pokusila se dítě zachránit, ale nebylo to možné, protože pes útočil dál a dál," doplnil Payne.

Do šesti minut na místo přispěchali policisté a lékaři. Policisté museli psa na místě zastřelit, mohl ublížit ještě dalším lidem. Chlapec byl po převozu do Pinderfiledské nemocnice prohlášen za mrtvého: Jeho tělíčko nedokázalo vzdorovat mnohačetným zraněním.

Rodina chlapce je ve špatném psychickém stavu, v tuto chvíli je v péči psychiatrů, uvedla BBC.

 

Právě se děje

Další zprávy