Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

V hodinkách už nemusíte měnit baterie - jdou samy!

Komerční sdělení
9. 6. 2013 17:01
Foto: Komerční sdělení

CITIZEN a jeho unikátní systém pohonu

Japonská firma CITIZEN má modely označené jako Eco-Drive, které získávají energii přeměnou ze světla. Stará se o to solární panel ukrytý pod světlopropustným číselníkem. Jedná se o revoluční systém, hodinky jsou poháněny světlem, jsou přesné jako každé elektronické hodinky a přitom bez potřeby výměny baterie.

Jak Eco-Drive pracuje?

Světlo prochází číselníkem vyrobeným ze speciální keramiky a plastů k solárním bateriím umístěným uvnitř pouzdra hodinek. Solární článek pak přeměňuje světelnou energii, "uskladněnou" ve vysoce účinném akumulátoru. Z něj je čerpána podle potřeby hodinek.

Po úplném nabití může akumulátor dodávat energii po dobu až 7 let bez dalšího dobíjení. V praxi to znamená, že když hodinky uložíte například do šuplíku, půjdou ještě 7 let bez toho, abyste je vystavili světlu!

Foto: Komerční sdělení

Solární článek však nemusí čekat jen na slunné dny, pracuje i s umělým světlem, venku i uvnitř, i za velmi špatných světelných podmínek. To znamená, že majitel hodinek nemusí nijak dbát o jejich světelný režim. Množství světla, kterému jsou vystaveny při běžném nošení, jim úplně stačí.

Firma CITIZEN začala používat systém Eco-Drive již před dvanácti lety a protože se osvědčil, nabízí stále víc klasických společenských i sportovních hodinek s tímto pohonem. Na českých oficiálních webových stránkách máte možnost si modely podle druhu pohonu odfiltrovat.

Kvalitu a spolehlivost systému dokládá také fakt, že ho běžně používá i pro pohon profesionálních potápěčských hodinek, které jsou konstruovány vždy jako extrémně odolné a spolehlivé.

Foto: Komerční sdělení

Poslední novinkou systému Eco-Drive je Eco-Drive RING, který využívá absorpci světla ze stran pouzdra. Solární článek původně skrytý pod číselníkem je nově nahrazen článkem umístěným v kroužku kolem číselníku, který absorbuje jakékoliv světlo - umělé nebo přírodní - přímo, stejně jako u původního systému. Při výrobě hodinek tak lze použít pro číselník nejrůznější materiály a není potřeba brát ohledy na speciální, světlopropustné vlastnosti. To otevírá zcela nový svět pro jejich design a provedení.

Do konce června 2013 navíc probíhá akce na vybrané modely CITIZEN řízené rádiovým signálem. Pod hlavičkou "cenová bomba s atomovou příchutí" se skrývají špičkové modely, jejichž čas se každý den kontroluje prostřednictvím atomových hodin a jejich majitel se tak nemusí vůbec zatěžovat s nařizováním.

Foto: Komerční sdělení

Pokud Vás značka CITIZEN zaujala, můžete sledovat její stránku na facebooku nebo se zaregistrovat pro odběr newsleteru na www.citizen.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy