Mexická armáda zabila při přestřelce 15 členů gangu

ČTK ČTK
2. 7. 2011 7:55
Šest vojáků bylo při přestřelce zraněno, 17 členů drogového gangu bylo zadrženo
Izraelští vojáci střílejí slzný plyn na palestinské demonstranty u checkpointu Kalandíja nedaleko Ramalláhu.
Izraelští vojáci střílejí slzný plyn na palestinské demonstranty u checkpointu Kalandíja nedaleko Ramalláhu. | Foto: Reuters

Mexiko - Patnáct mrtvých mezi zabijáky drogového gangu Los Zetas a šest zraněných v řadách vojáků si vyžádala pětihodinová přestřelka, která se v pátek odehrála v mexickém státě Zacatecas.

Jak v sobotu uvedla agentura AFP, střelba propukla, když na vojenskou hlídku u vesnice San José de Lourdes zaútočili ozbrojenci gangu.

Na konci střetu bylo 15 kriminálníků mrtvých a 17 dalších se podařilo zajmout. Pravděpodobně patří ke skupině organizovaného zločinu kartelu Los Zetas, uvedla v prohlášení mexická armáda. Šest vojáků bylo zraněno, ale jejich stav není důvodem ke znepokojení, dodala.

Oblast v centrální části státu Zacatecas je jednou z bašt gangu, který patří mezi nejvýznamnější mexické drogové kartely. Střety s pořádkovými silami i soupeřícími drogovými gangy si v Mexiku od konce roku 2006 vyžádaly více než 37 tisíc mrtvých a jejich intenzita spíše sílí, než aby slábla. A to navzdory skutečnosti, že prezident Felipe Calderón do boje proti narkomafii vyslal 50 tisíc vojáků jako posilu policii.

 

Právě se děje

Další zprávy