Krutí kolonizátoři, varuje Hawking před mimozemšťany

ČTK ČTK
25. 4. 2010 22:00
Mimozemšťané mohou být pro lidstvo tím, čím Kolumbus a jeho nástupci pro Ameriku, říká slavný vědec

Londýn - Britský matematik a vesmírný badatel Stephen Hawking věří, že ve vesmíru existuje život. Mimozemšťané prý ale budou s největší pravděpodobností velmi nebezpeční a snažit se s nimi navázat kontakt může být pro lidstvo velmi riskantní. Slavný vědec to tvrdí v novém dokumentárním seriálu televizní stanice The Discovery Channel.

Podle Hawkinga by příchod mimozemšťanů mohl být pro lidstvo stejně osudný jako byl pro původní obyvatele amerického kontinentu připlutí Kryštofa Kolumba a evropských osadníků. Slavný astrofyzik si vetřelce představuje jako vesmírné "nomády", kteří vyčerpali všechny nerostné suroviny na své domovské planetě a cestují vesmírem ve snaze "ovládnout a kolonizovat jakékoli planety v jejich dosahu".

"Mému matematickému mozku se již na základě dostupných číselných údajů zdají úvahy o mimozemském životě naprosto logické. Skutečnou otázkou ale zůstává, jak budou ve skutečnosti vetřelci vypadat," uvedl Hawking, který pořad pomáhal spoluvytvářet tři roky.

Mimozemský život prý bude mít nejčastěji formu mikrobů a menších organismů, na některých vizualizacích nového pořadu se ale podle internetových stránek deníku Daily Mail objevují různá fosforeskující stvoření nebo žlutě zbarvení létající predátoři, kteří se živí dvounohými býložravci.

 

Právě se děje

Další zprávy