Video: Karambol na japonské dálnici odneslo 8 ferrari

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
5. 12. 2011 11:50
Kolona 11 luxusních aut skončila ve šrotu, škoda dosáhla 3 milionů USD. Uvnitř video
Foto: Reuters

Tokio - Víkendová hromadná nehoda na japonské dálnici se dost možná zapíše do historie jako nejdražší havárie v dějinách.

V prefektuře Jamaguči se totiž srazilo jedenáct luxusních vozů.

Srážku odneslo osm ferrari, dva mercedesy a jedno lamborghini.

Kromě škody, která přesáhla 300 milionů jenů (v přepočtu přes 71 milionů korun), informovala média o deseti zraněných.

Viníkem nehody je řidič ferrari, který narazil do středové dělící bariéry. Do něj postupně nabouralo sedm dalších aut stejné značky. Televizní záběry ukázaly trosky roztroušené po dálnici v délce zhruba 400 metrů a shluk zmuchlaných červených sportovních vozů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Podle japonského deníku Asahi Šimbun patřily vozy "klubu nadšenců" pro rychlá auta.

Policie stále příčiny nehody vyšetřuje, ale podle prvních zjištění jel první vůz ve skupině rychlostí převyšující povolených 80 kilometrů v hodině. "Auta jela odhadem 140 až 160 kilometrů v hodině," řekl japonské televizi TBS jeden ze svědků.

Nehoda už přilákala pozornost médií po celém světě, přičemž podle britského listu Mirror by mohlo jít o "nejdražší automobilovou dopravní nehodu všech dob".

Mezi vozy, které se do ní zapojily, byla nejméně dvě Ferrari F430, dvě Ferrari 360 Modena, dvě Ferrari F355 a Lamborghini Diablo. K nehodě se krom Mercedesů připletl i jeden vůz značky Nissan GT-R a coby "chudý příbuzný" také automobil Toyota Prius.

 

Právě se děje

Další zprávy