Barma vyhostila Bond girl, bude hrát filmovou Su Ťij

ČTK ČTK
28. 6. 2011 8:20
Hollywoodská hvězda Michelle Yeohová je nyní v Barmě nežádoucí osoba
Su Ťij se na letišti v Rangúnu vítá se synem. Kim Aris přiletěl v půli června oslavit matčiny narozeniny.
Su Ťij se na letišti v Rangúnu vítá se synem. Kim Aris přiletěl v půli června oslavit matčiny narozeniny. | Foto: Reuters

Rangún - Vojenská junta vyhostila z Barmy hollywoodskou hvězdu Michelle Yeohovou, která si na filmovém plátně zahraje barmskou disidentku a držitelku Nobelovy ceny za mír Do Aun Schan Su Ťij.

A její jméno přidala na seznam nežádoucích osob.

"Nebude mít možnost přijet znovu do Barmy. Byla deportována hned prvním letem poté, co přiletěla na mezinárodní letiště v Rangúnu," řekl agentuře AFP oficiální barmský činitel, který si nepřál být jmenován. "Teď je na černé listině," dodal.

Osmačtyřicetiletá Yeohová, bývalá Miss Malajsie a jedna z krásek, které se objevily coby "Bond girl" ve filmech o britském agentovi 007, byla v Barmě v prosinci loňského roku poté, co s francouzským režisérem Lukem Bessonem natáčela v Thajsku scény do filmu o nejznámější barmské disidentce, jehož produkce byla držena v naprosté tajnosti.

Tehdy se jí také podařilo se se Su Ťij setkat.

Film má mít premiéru během letošního roku.

Šestašedesátiletou Su Ťij propustila barmská vojenská junta z dlouholetého domácího vězení v listopadu 2010 necelý týden po volbách, které kritici označili za pouhou šarádu s cílem udržet v Barmě pod civilní maskou vojenskou vládu.

 

Právě se děje

Další zprávy