Korea a Japonsko v šoku. Slavný herec se zabil

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
2. 7. 2010 17:00
Třiatřicetiletý Pak Jong-ha byl známý po celé Asii. Zřejmě neunesl pracovní zatížení
Pak Jong-ha.
Pak Jong-ha. | Foto: Reuters

Soul/Tokio - Truchlící z Jižní Koreje i Japonska se dnes sjeli do Soulu, aby se rozloučili s oblíbeným jihokorejským hercem a zpěvákem, který ve středu spáchal sebevraždu.

Dvaatřicetiletý Pak Jong-ha dobrovolným odchodem ze světa podle policie řešil své osobní a kariérní problémy. V Jižní Koreji je to v posledních letech už o několikátý případ sebevraždy známé osobnosti.

Pakova sebevražda šokovala jak Jižní Koreu, tak Japonsko, kde patřil k nejoblíbenějším celebritám. Mezi jeho fanynky patří například i bývalá japonská první dáma Akie Abeová.

Asi stovka plačících žen - převážně Japonek oblečených v černém - stála před nemocnicí a obklopila pohřební vůz převážející Pakovu rakev do krematoria, takže mu na krátkou chvíli zabránily v odjezdu.

Foto: Aktuálně.cz

Policie uvedla, že Pak byl pod silným tlakem, protože musel zvládat svou kariéru a zároveň se vyrovnat se skutečností, že jeho otec bojuje s rakovinou žaludku.

Herec se oběsil, podle policie měl v krvi vysokou hladinu alkoholu.

Pakova kariéra začala koncem 90. let a hvězdných rozměrů dosáhla v roce 2002, kdy se objevil v televizním dramatickém seriálu Zimní sonáta, který sledovali diváci i v Japonsku a zemích jižní Asie.

Poté v Japonsku uspořádal několik koncertů a vydal tu osm cédéček. Ode dneška do 22. srpna měl mít v Japonsku 12 koncertů a vstupenky na ně jsou vyprodány, uvedla japonská nahrávací společnost Pony Canyon.

Jižní Korea má nejvyšší počet sebevražd mezi 30 státy Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD). Před dvěma lety spáchala sebevraždu Čche Čin-sil, jedna z nejznámějších jihokorejských hereček. V březnu se v Soulu zabil její mladší bratr, také herec Čche Čin-jong.

Loni v květnu vyřešil sebevraždou své obvinění z korupčního skandálu bývalý jihokorejský prezident Ro Mu-hjon.

 

Právě se děje

Další zprávy