Boj o životy pokračuje. Spadlý most zabil až sto lidí

Reuters, mp
26. 12. 2007 18:17
Nepálské úřady zatím potvrdily minimálně patnáct mrtvých
Foto: Reuters

Káthmándú - Nepálští záchranáři nepřestávají pátrat po pohřešovaných lidech, kteří se stali obětí úterního pádu visutého mostu v západní části země.

Naděje na nalezení živých lidí jsou ale podle úřadů mizivé.

K neštěstí došlo ve chvíli, kdy po mostě přes řeku Bheri procházelo asi čtyři sta poutníků směřujících na nedaleký hinduistický festival. Nápor lidí pravděpodobně nevydržela nosná lana a most se sesul do ledové vody.

Policie a vojáci našli už patnáct mrtvých těl - většinou žen a dětí. Předpokládaný počet obětí bude ale nejspíš několikanásobně vyšší. Střízlivé odhady pohřešovaných se pohybují zhruba okolo stovky.

Čísla hovořící o dalších stovkách hledaných lidí ale úřady odmítají jako "divoké odhady". Přesto ale přiznávají, že přesný počet pohřešovaných je možné jen těžko určit. Na rozhlasovou výzvu, aby lidé oznámili chybějící příbuzné či sousedy, reagovalo zatím jen devět lidí. 

Do nemocnice se podařilo převézt třicet osob, většinou se jednalo o zlomeniny. Pět lidí v kritickém stavu muselo být přepraveno vrtulníkem do nemocnice v hlavním městě Káthmándú, které je od místa neštěstí vzdáleno víc než tři sta kilometrů.

Tragické pády mostů ve světě:

 

Právě se děje

Další zprávy