Pilot se zachoval jako hrdina, zachránil mnoho životů

ČTK Zahraničí ČTK, Zahraničí
4. 2. 2014 11:30
Kapitán malého stroje na poslední chvíli zabránil nárazu do budovy plné lidí.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Travel Service

Nashville  - Pilot soukromého letounu, který se v pondělí zřítil na východě Spojených států, se zachoval jako hrdina.

Před nárazem, jenž se stal osudným všem čtyřem lidem na palubě, se mu totiž podařilo zabránit tomu, aby padající stroj narazil do budovy křesťanské mládežnické organizace YMCA, čímž předešel tragédii daleko většího rozměru.

Úřady nechaly kvůli následnému požáru budovu evakuovat, díky duchapřítomnosti pilota ale nebyl nikdo další při neštěstí zraněn. Příčina havárie se dosud vyšetřuje.

Dvoumotorový letoun Gulfstream 690C směřoval z letiště v Kansasu do Tennessee, když z neznámých důvodů začal po dvou hodinách letu klesat a zřítil se poblíž města Nashville, zhruba 15 kilometrů od místa očekávaného přistání.

Letoun se podle policie neúspěšně pokusil o přistání na letišti v Nashvillu a měl směřovat k druhému pokusu, místo toho však klesl příliš nízko k zemi, zavadil o stromy u budovy YMCA a zřítil se.

"Byla jsem s dětmi, zrovna plavaly... Pak jsem slyšela strašný výbuch, podívala jsem se z okna a uviděla velký požár," řekla listu USA Today Chastity Mitchellová, která byla s dětmi v bazénu uvnitř budovy.

 

Právě se děje

Další zprávy