Při vystoupení Cirque du Soleil zahynula akrobatka

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
1. 7. 2013 12:26
Žena vyklouzla ze zajišťovacího lana a spadla z asi 15 metrů
Člen kanadského cestujícího souboru Cirque du Soleil - "Slunečního cirkusu" na charitativním představení pro děti v Tchaj-peji. Cirque du Soleil je popisován jako moderní cirkus, kromě pozoruhodných vystoupení však klade důraz i na příběh svých představení. Vychází z tradice klasických cirkusů, nepoužívá však při představení zvířata.
Člen kanadského cestujícího souboru Cirque du Soleil - "Slunečního cirkusu" na charitativním představení pro děti v Tchaj-peji. Cirque du Soleil je popisován jako moderní cirkus, kromě pozoruhodných vystoupení však klade důraz i na příběh svých představení. Vychází z tradice klasických cirkusů, nepoužívá však při představení zvířata. | Foto: Reuters

Las Vegas - Při varietním vystoupení umělecké skupiny Cirque du Soleil (Sluneční cirkus) v americkém Las Vegas zahynula francouzská akrobatka. Informovala o tom agentura AP.

Neštěstí se stalo v závěru nočního sobotního představení s názvem Ka, kdy se 31letá Sarah Guyardová-Guillotová zřítila asi z 15metrové výšky.

"Nejdříve si řada lidí v publiku myslela, že jde o součást vystoupení," vypověděl o události návštěvník Dan Mosqueda. Umělkyně byla v době pádu vytahována nad jeviště, když podle něj vyklouzla ze zajišťovacího lana.

Kanadský filantrop Guy Laliberte, který je zakladatelem Cirque du Soleil, vydal v neděli prohlášení, ve kterém ocenil Guyardovou-Guillotovou. Také uvedl, že představení Ka bylo do odvolání zrušeno.

Fotogalerie: Připomeňte si Sluneční cirkus v Praze

Guyardová-Guillotová, matka dvou dětí, se živila jako akrobatka přes 20 let. V show Ka účinkovala v původní sestavě od roku 2006.

Cirque du Soleil se z někdejší skupiny dvou desítek pouličních artistů stal vyhlášenou mezinárodní organizací předvádějící artistická vystoupení. Má zhruba 5000 zaměstnanců včetně více než 1200 artistů z téměř 50 zemí.

 

Právě se děje

Další zprávy