Kamera zachytila muže podezřelé z útoku v Bostonu

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
18. 4. 2013 9:09
Kvůli bombové hrozbě byly evakuovány nemocnice a budova soudu v Bostonu
Výbuch v Bostonu.
Výbuch v Bostonu. | Foto: Reuters

Washington - Američtí vyšetřovatelé se dostali dva dny po pondělním krvavém útoku v Bostonu k nejméně dvěma videozáznamům zachycujícím muže, který mohl být pachatelem hrůzného činu.

Jeho totožnost ale zjevně není známa, ačkoli řada médií původně naznačovala opak.

Podle televize CNN, která se odvolává na dva zdroje blízké vyšetřování, chce policie vyslechnout jako podezřelého muže, který má na sobě bílou kšiltovku nasazenou obráceně a také světlou mikinu s kapucí a černou bundu.

O koho ale jde, se zatím neví. Televize CNN ve čtvrtek také uvedla, že na televizních záběrech policie označila jako podezřelého ještě dalšího muže.

Podle serveru boston.com odvolávajícího se na zdroj blízký vyšetřování mají úřady video podezřelého, jak nese nebo možná pokládá černý vak na druhém místě exploze v Boylstonově ulici před restaurací Forum.

Vyšetřovatelé jsou "velmi blízko" cíle, řekl činitel, který si nepřál být jmenován. Mezi médii se následně rozšířily pověsti o zadržení podezřelé osoby, což regionální policie i FBI vyvrátily. Vyšetřovatelé plánovali tiskovou konferenci o vývoji případu, pak ji ale odložili na neurčito.

Vliv na to mohl mít i poplach vyvolaný pumovou hrozbou, kvůli které byla nařízena evakuace budovy federálního soudu v Bostonu a také místní nemocnice. Zatím se stále neví, zda nešlo o planý poplach.

Po atentátu, který si vyžádal tři mrtvé a kolem 180 zraněných, zůstává podle posledních informací hospitalizováno v Bostonu a okolí 63 osob. Z nich je 12 v kritickém stavu. Podle lékařů se ale stav pacientů již lepší a u žádného se už nepředpokládají život ohrožující komplikace.</

 

Právě se děje

Další zprávy