Holčička zdolala sama kaňon, aby našla tátovi pomoc

Petr Jemelka Petr Jemelka
25. 3. 2013 16:07
Potmě zdolala 60metrový sráz a vydala se k 1,5 km vzdálené zastávce. Uvnitř video
Místo nehody.
Místo nehody. | Foto: Youtube

Los Angeles - Pouhý měsíc poté, co čtyřletá holčička zachránila život mladší sestře tím, že ji 6 hodin hřála vlastním tělem, Kalifornie smeká před další malou hrdinkou.

Na svůj věk neuvěřitelnou duchapřítomnost tentokrát projevila devítiletá dívka, která po noční autonehodě dokázala vyšplhat z 60metrového kaňonu a vydala se shánět pomoc pro svého těžce zraněného otce.

"V naprosté tmě a nebezpečném terénu se jí podařilo vyšplhat po strmém násypu. Všimla si světla vycházejícího z 300 metrů vzdáleného domu. Tam jí ale nikdo neotvíral, a tak se vrátila k místu nehody. Otec byl ale stále v bezvědomí, proto se rozhodla hledat pomoc dál," cituje regionální redakce televize ABC Toma Lackeyho z kalifornské dálniční policie."

Jelikož se její otec stále neprobíral, rozhodla se dívka zkusit mu sehnat pomoc jinde. Vyšplhala zpátky na dálnici Sierra a vydala se směrem k nejbližšímu osvětlenému místu. Tím byla asi kilometr a půl vzdálená železniční stanice.

Okolo půl třetí ráno, tedy hodinu a půl po nehodě, si dívky na okraji dálnice všiml jeden z projíždějících řidičů a konečně přivolal záchranáře.

I přes veškerou snahu malé hrdinky i následnou péči záchranářů už ale 35letému Alejandru Renteriovi nebylo pomoci. Příčinou nehody byl pravděpodobně mikrospánek. Svou roli mohl sehrát alkohol. Podle serveru ABC News malá hrdinka záchranářům řekla, že se s otcem vracela z večírku domů do severního Hollywoodu.

Podobnou rozvahu u tak malého dítěte prý Tom Lackey za 28 let služby u policie nepamatuje. "Ušla pořádný kus cesty nebezpečným terénem. V naprosté tmě se prodírala křovinami do strmého kopce. Mohli na ni zaútočit kojoti. To leckoho, kdo vyrostl v městském prostředí, vyděsí."

Po ošetření byla dívenka letecky převezena do nemocnice v Los Angeles, kde lékaři zjistili, že utrpěla jen lehká zranění a bude v pořádku.

 

Právě se děje

Další zprávy