Obamova tajná zbraň: v kampani rozdává vlastní pivo

Zahraničí Zahraničí
15. 8. 2012 16:00
Zlatavý mok se jmenuje White House Honey Ale
Na zdraví.
Na zdraví. | Foto: Reuters

Washington - Americký prezident Barack Obama je znám svou vášní pro pivo.

Pěnivý mok si vychutnával například během návštěvy Irska. Od loňského roku se dokonce vaří i na 1600 Pennsylvania Avenue, tedy na adrese, kde stojí Bílý dům.

Nyní shodou náhod, anebo pravděpodobněji šikovným marketingem, vyšlo najevo, že Obama zlatavého moku "vlastní výroby" využívá i v probíhající předvolební kampani.

Stačilo, aby během své třídenní cesty po Iowě obdaroval jednou lahví majitele tamní kavárny. Dar vzbudil mezi novináři takový zájem, až tiskové oddělení vydalo o nápoji samostatnou zprávu.

Pivo se honosí jménem White House Honey Ale (Medové pivo z Bílého domu) a zajímavostí je, že med dodávají včely první dámy Michelle Obamové, napsala agentura Reuters.

Prezidentský minipivovar vyrábí světlou i tmavou variantu. "Vyzkoušel jsem jen to světlé a je docela osvěžující," svěřil se novinářům mluvčí Bílého domu Jay Carney.

Zároveň ale přiznal, že není zrovna fanouškem nápoje, jenž za národní považuje nejeden Čech. A tak když byl žádán o podrobnosti, odvětil pouze, že své znalosti vyčerpal.

"Když mi obvykle někdo dá pivo do ruky, neptám se, jak bylo vyrobeno, ale prostě ho vypiju."

 

Právě se děje

Další zprávy