Před masakrem šla upoutávka. Střílelo se v ní do diváků

ČTK ČTK
20. 7. 2012 20:19
Warner Brothers po útoku v Denveru oznámilo, že upoutávku na film Gangster Squad stahuje
Z upoutávky Warner Bros na film Gangster Squad: zločinci zaútočili skrze filmové plátno na diváky kina.
Z upoutávky Warner Bros na film Gangster Squad: zločinci zaútočili skrze filmové plátno na diváky kina. | Foto: Warner Bros via You Tube

Paříž/New York/Berlín - Filmové studio Warner Brothers zrušilo páteční slavnostní premiéru filmu Temný rytíř povstal v Paříži kvůli střelbě v kině na předměstí Denveru v Coloradu. Oznámil to na své webové stránce deník The Hollywood Reporter.

Během půlnočního promítání nového filmu o Batmanovi, Temný rytíř povstal, bylo dnes časně ráno v Denveru zastřeleno 12 diváků.

Studio Warner Brothers, které film natočilo, v prohlášení vyjádřilo "hluboký zármutek nad tímto šokujícím incidentem". Podle The Hollywood Reporter studio zrušilo pařížskou slavnostní premiéru, které se měli dnes večer v kině na Champs-Elysées zúčastnit režisér Christopher Nolan a herci Christian Bale, Anne Hathawayová a Morgan Freeman.

Tvůrci filmu také odřekli tiskovou konferenci s novináři před večerní premiérou. Další hvězda filmu, Marion Cotillardová, zrušila rozhovor s francouzskou televizí TF1 plánovaný na páteční večer.

V Česku půjde snímek do kin 26. července.

V Německu představitelé řetězce kin Cinemaxx v pátek oznámili, že kvůli masakru v Denveru nasadí do kinosálů více bezpečnostních pracovníků. Řetězec nicméně uvedl, že návštěvníci kin neuvidí větší počet uniformovaných osob, protože bezpečnostní agenti pracují v civilu, aby neznervózňovali zákazníky.

Studio Warner Brothers v pátek zároveň oznámilo, že stahuje z kin upoutávku na film Gangster Squad, která předcházela promítání nového filmu o Batmanovi v Denveru. V závěrečné pasáži více než dvouminutové upoutávky totiž skupina zločinců prostřílí filmové plátno, vyjde před diváky a střílí do nich. Lidé zmateně uhýbají..

V Americe se po denverském incidentu zřejmě bude dlouze diskutovat nejen o zpřísnění zákonů umožňující držení zbraní, ale i o možné nápodobě násilí ve filmech či počítačových hrách.

 

Právě se děje

Další zprávy