Policie našla desítky těl, ležela v pytlích u silnice

Zahraničí Zahraničí
14. 5. 2012 9:09
Boj drogových gangů si od roku 2006 vyžádal v Mexiku na 50 tisíc mrtvých
Nedaleko místa nálezu agenti objevili znak kartelu Zetas.
Nedaleko místa nálezu agenti objevili znak kartelu Zetas. | Foto: Reuters

Monterrey - Nejméně 49 znetvořených těl našla policie na předměstí severomexického Monterrey. Ostatky, které byly napěchované do plastových pytlů, ležely u silnice, napsal server BBC.

"Stále počítáme, kolik lidí v pytlích bylo," prohlásil mluvčí prokurátora mexického státu Nuevo León.

Totožnost obětí je zatím záhadou. Některé mrtvoly už jevily známky rozkladu, což je důkazem, že k vraždě došlo už před delší dobou.

Podle vyšetřovatelů nález zřejmě souvisí s krvavou válkou mezi drogovými gangy. Jen před pár dny přitom policisté našli 18 rozřezaných těl ve dvou autech zaparkovaných u jezera Chapala na západě země.

Prezident Felipe Calderón vyhlásil narkomafii v roce 2006 otevřenou válku. Od té doby přišly o život desítky tisíc lidí. Na čtvrt milionu dalších kvůli boji mezi kartely opustilo domovy.

Zabijáci kartelů Sinaloa či Zetas často těla obětí rozřezávají, aby je mohli napěchovat do pytlů nebo osobních aut či dodávek. Ty pak nechávají zaparkované na odlehlých silnicích, často opatřené výhrůžným vzkazem.

Minulý týden vzrušil mexickou veřejnost nález 23 mrtvol, jejichž těla byla pověšená na mostě ve městě Nuevo Laredo na severu Mexika. Část obětí měla uťatou hlavu.

 

Právě se děje

Další zprávy