Matka posedlá soláriem v něm popálila pětiletou dceru

Petr Jemelka Petr Jemelka
4. 5. 2012 12:45
Nugátová matka vinu odmítá, dívenka se prý spálila na dvorku. Uvnitř video
Patricia Krentcilová
Patricia Krentcilová | Foto: NBC New York

Newark (USA) - Týrání dětí může mít mnoho různých podob. Od bití přes trýznění hladem až po různé formy psychického nátlaku či sexuálního zneužívání.

Případ Patricie Krentcilové z Nutley ve státě New Jersey, která údajně popálila svou pětiletou dceru v soláriu, ale zaskočil i otrlé policisty.

Na vše upozornily vychovatelky ze školky, když si všimly, že bledá zrzavá holčička přišla do mateřinky se spáleninami.

Jelikož její čtyřiačtyřicetiletá matka trpí očividnou obsesí sluněním pod UV zářivkami, okamžitě uvědomily policii.

Netrvalo ani týden a essexský okresní prokurátor ženě sdělil obvinění z týrání dítěte druhého stupně. Takzvaná Nugátová matka skončila ve vazbě.

Od svého propuštění na kauci ve výši 25 tisíc dolarů vše popírá. "To bych nikdy neudělala," řekla stručně v rozhovoru pro americkou televizi CBS a dodala, že se dcerka musela spálit, když si hrála venku. To samé tvrdí i její otec.

Majitel solária prý o ničem neví. "Samozřejmě že by moji lidé do solárka nepustili dítě, 24. dubna (kdy mělo k popálení dojít) byla před salonem s otcem. Pokud se do boxu dostala, musela se tam proplížit. Je to malá holčička," řekl americkým novinářům muž, jenž se představil pouze jako Anthony.

Za opalování dcery 10 let v chládku

Reportérům televize ABC pak prozradil, že matka Patricia Krentcilová chodí do solária už deset let. Za neomezený vstup platí sto dolarů měsíčně. Opaluje se prý pětkrát týdně, a to vždy po dvanácti minutách.

Anna Krentcilová
Anna Krentcilová | Foto: NBC New York

Teď ji každopádně chytání bronzu dostalo do pořádného průšvihu. V rozhovoru pro televizi NBC už přiznala, že malou Annu do místnosti, kde probíhá ozařování umělým ultrafialovým zářením, vzala. "Já se opalovala, ona ne. Byla tam se mnou, ale ne uvnitř boxu," tvrdí s tím, že je to, jako když vezmete dítě nakupovat  - je s vámi, ale nic nekupuje.

Podle dosavadních vědeckých poznatků odpovídá dvacet minut v soláriu celodennímu pobytu na slunci, přičemž účinky umělého UV záření se od toho slunečního liší. Dermatologové varují, že jsou mnohem škodlivější. Obecně se nedoporučuje vyhledávat solárium lidem mladším třiceti let, a rozhodně ne dětem.

Ve státě New Jersey je solárium zapovězeno osobám mladším čtrnácti let. Od 14 do 17 se pak mohou slunit pouze s písemným souhlasem rodičů. Pokud se tedy prokáže, že Krentcilová dceru do solárka skutečně vzala, zřejmě ji čeká pořádné "vyblednutí"  - hrozí jí až deset let vězení.

 

Právě se děje

Další zprávy