Osm amerických turistů se utopilo u pobřeží Mexika

ČTK ČTK
5. 7. 2011 8:42
Dalších 19 turistů a 16 členů posádky se po převrácení lodi podařilo zachránit
Obří vlny
Obří vlny | Foto: Aktuálně.cz

Mexiko - Osm amerických turistů se utopilo u mexického poloostrova Baja California, když se jejich loď převrátila v bouři.

Oznámily to v úterý tiskové agentury. Podle jejich informací se v pondělí podařilo najít jen mrtvé tělo jednoho muže. Záchranáři už nedávají šanci, že by někdo z turistů mohl přežít a dál už budou hledat jen mrtvá těla.

Dalších 19 turistů a všech 16 členů posádky se podařilo zachránit. Ti se celé hodiny drželi záchranných kruhů, plovacích vest a dalších plovoucích předmětů a pokoušeli se doplavat k pobřeží. Tři z nich zahlédli místní rybáři, kteří je naložili do lodi, dovezli do přístavu a spustili záchrannou akci.

Sportovní rybářská loď Erik vyrazila v sobotu na 6denní plavbu. Na palubě bylo 43 lidí - 27 amerických turistů a 16členná posádka. Už během první noci ale loď zasáhla bouře a v neděli ráno místního času se potopila asi 100 kilometrů od oblíbeného turistického a rybářského střediska San Felipe.

Nalezený mrtvý muž i 7 pohřešovaných vyráželo na rybářskou výpravu podle agentury AP rok co rok při příležitosti největšího amerického svátku - Dne nezávislosti.

Loď Erik se v Kalifornském zálivu plavila od roku 1989. Postavena byla v Nizozemsku a byla vybavena stabilizátory, s jejichž pomocí měla zvládnout rozbouřené moře.

 

Právě se děje

Další zprávy