Video: Školák jel autem za otcem, naměřili mu 80 km/h

Zahraničí ČTK Zahraničí, ČTK
23. 6. 2011 12:50
Sedmiletý Američan nyní čelí obvinění z neoprávněného užití vozidla

New York - Soud v americkém Michiganu obvinil sedmiletého chlapce z nelegálního užití motorového vozidla.

Školák ujel v pyžamu přes 30 kilometrů, přičemž místy si to po silnici "šinul" až osmdesátikilometrovou rychlostí. Aby dosáhl na pedály, musel celou cestu stát.

Žalobce okrsku Huron Tim Rutkowski podle agentury AP zdůraznil, že smyslem obvinění není trestat, ale zajistit chlapci a jeho rodině pomoc, například v podobě poradenství.

Rovněž prý nebude usilovat o odebrání chlapce z péče rodičů. "Co se v životě tohoto dítěte děje, že ho to přiměje, aby odjel z domu autem? Nechceme, aby se to stalo znovu," prohlásil.

Jel za tátou

Chlapec vyšetřovatelům řekl, že v pondělí odjel autem svého nevlastního otce, aby navštívil svého biologického otce žijícího také v okrsku Huron asi 175 kilometrů severně od Detroitu.

Autem dokázal jet rychlostí přinejmenším 80 kilometrů v hodině, než ho dohnala policie a přiměla ho zastavit na polní cestě.

"Brečel a pořád jen opakoval, že chce za tátou," řekl policejní náčelník Jamie Learman. "Nic víc. Prostě chtěl za tátou."

Auto si vzal pozdě večer v době, kdy jeho matka měla noční službu a netušila, že její syn odjel v rodinném voze značky Pontiac Sunfire.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy