Do školy v Riu vtrhl muž a začal bezhlavě střílet děti

Zahraničí Zahraničí
7. 4. 2011 20:23
Brazilské úřady hlásí 11 mrtvých a 18 zraněných
Před školou se okamžitě vytvořil dav asi stovky lidí.
Před školou se okamžitě vytvořil dav asi stovky lidí. | Foto: Reuters

Rio de Janeiro - Do jedné ze škol v brazilském městě Rio de Janeiro vtrhl muž a začal střílet do dětí.

Podle brazilské tiskové agentury Agencia útočník 11 lidí zabil a další 18 jich zranil. Po útoku údajně obrátil zbraň proti sobě. Prvotní zprávy hovořily dokonce o 15 mrtvých a 22 zraněných.

Agencia Brasil dále uvedla, že se jedná o bývalého žáka školy jménem Wellington Menezes Oliveira, která vešel do budovy s tím, že tam chce pronést řeč.

Ve škole se totiž konala blíže nespecifikovaná akce, na níž byl přítomen i starosta města. Poté co ale Oliviera vešel do budovy, vytáhl dvě pistole a začal střílet. Podle policistů u sebe měl dopis na rozloučenou.

"Ten člověk prostě vešel dovnitř a začal střílet. Očividně byl nepříčetný, jeho čin bylo možné předvídat," cituje televize Globo místní policejní mluvčí.

"K incidentu došlo okolo desáté hodiny místního času (15:00 SELČ). Dosud víme jen to, že do jedné ze základních škol přišel muž a začal kolem sebe střílet. Během deseti minut na místo dorazila police a potvrdila, že si střelba vyžádala devět obětí. Odmítla ale dodat, zda šlo o děti, učitele nebo rodiče," popsal situaci na místě reportér katarské televize Al-Džazíra Gabriela Elizonda.

"Hned vedle školy je fotbalové hřiště. Přistávají na něm vrtulníky a odvážejí zraněné," citovaly agentury jeho prvotní poznatky.

K incidentu došlo v distriktu Realengo v západní části města.

 

Právě se děje

Další zprávy