Další hořící balík v USA se vznítil ve Washingtonu

ČTK ČTK
7. 1. 2011 22:25
Incident se stal den poté, co v Marylandu vzplanuly dva balíčky poslané do úřadů státu
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Reuters

Washington - Na poštovním úřadě ve Washingtonu, přes který přicházejí zásilky do federálních úřadů, dnes vzplanul jeden z balíčků. Příčina vznícení není známa, uvedl deník The Washington Post (WP). Zásilka dorazila do Washingtonu den poté, co v Marylandu vzplanuly dva balíčky poslané do úřadů tohoto státu.

Poštovní úřad v americké metropoli byl po incidentu evakuován. Podle policie ale hořící balíček nikoho nezranil.

Podezřelá zásilka dorazila na úřad, která kontroluje veškerou poštu přicházející do vládních budov. Kontroly mají podle WP zabránit teroristickému útoku pomocí biologické zbraně. Byly zavedeny v roce 2001 poté, co se v několika dopisech směřovaných důležitým úřadům našly zárodky antraxu.

Událost na washingtonské poště nastala den poté, co se vznítily balíčky poslané na marylandská ministerstva vnitřní bezpečnosti a dopravy. Nebezpečné zásilky ze čtvrtka lehce zranily dva lidi.

Odesílatel balíčků není znám. Podle policie se ale v obou nebezpečných balíčcích našly stejné letáky odsuzující kampaň marylandského ministerstva vnitřní bezpečnosti, která vyzývá lidi k hlášení podezřelé činnosti úřadům.

 

Právě se děje

Další zprávy