Gólman šokoval Brazilce. Tělo přítelkyně dal hodit psům

Zahraničí Zahraničí
9. 7. 2010 11:32
Kapitán a brankář mistrovského klubu Flamengo je podezřelý z hrůzného zločinu
Bruno Fernandes de Souza.
Bruno Fernandes de Souza. | Foto: Reuters

Rio de Janeiro - Brazílie je známou fotbalumilovnou zemí, minulý týden musela spolknout vyřazení reprezentace Nizozemskem ve čtvrfinále Mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Tento týden zemi šokovalo obvinění z vraždy a únosu jednoho ze známých fotbalistů. Brankáře a kapitána slavného klubu Flamengo Rio de Janeiro Bruna Fernandese de Souzy.

Policie jej zatkla v souvislosti se zmizením jeho přítelkyně, pětadvacetileté Elizy Samudiové.  Ta  4. června beze stopy zmizela.

Fernandes byl také několik dní nezvěstný, ale po výzvě se sám vydal policii. Jeho bratranec údajně policistům řekl, že gólman nařídil únosu a vraždu Samudiové.

Policisté při pátraní došli k hrůznému závěru, že ženu zavraždil bývalý policista, kterého si šestadvacetiletý brankář najal. Tělo rozčtvrtil a jeho část pak rottweilerovi jako potravu. Část ostatků ukryl pod betonovou konstrukci.

Foto: Aktuálně.cz

Samudiová už loni v říjnu na policii vypověděla, že známý brankář ji unesl, zbil a nutil požít antikoncepční prostředek. Přesto ale letos porodila dítě, kterému jsou nyní čtyři měsíce. Za jeho otce označila Fernandese.

V červnu žena zmizela z hotelu v Riu de Janeiru. Podle svědectví sedmnáctiletého bratrance ji  Bruno Fernandes nařídil unést do jeho vily ve městě Belo Horizonte. Zatčena je také Fernandesova manželka.

"Pro fotbalové fanoušky je idolem, ale vzhledem k tomu, co udělal, je to zrůda," řekl novinářům policejní vyšetřovatel Edson Moreira.

Sám brankář vydal prohlášení, že je nevinný a jeho svědomí je čisté. Má ale podle svých slov obavy, že kauza ohrozí jeho šance dostat se do reprezentačního týmu na příští Mistrovství světa v roce 2014, které se hraje právě v Brazílii.

Klub Flamengo už Fernandesovi zrušil smlouvu a vedení oznámilo, že klubový právník jej nadále nebude zastupovat.

 

Právě se děje

Další zprávy