reklama

Lavina v Kanadě zasypala osm lidí. Šest nepřežilo

Neštěstí se stalo ve Skalistých horách

Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Expedice Leopolda Sulovského

Ottawa - Z osmi lidí, které v sobotu v kanadské provincii Britská Kolumbie zavalila lavina, bylo dnes šest nalezeno mrtvých. Oznámila to kanadská policie s tím, že po zbývajících dvou obětech se pátrá.

Neštěstí se podle serveru České noviny odehrálo v sobotu nedaleko města Fernie ve Skalistých horách. Skupinu 11 lidí cestujících na sněžných skútrech zasypala lavina. Tři zavalení se ze závalu vyprostili sami a pokusili se kolegům pomoct. Nenašli však v hlubokém sněhu nikoho a z obav, že by další lavina zavalila i je, snahu ukončili a přivolali pomoc.

Záchranáři se od neděle snažili zbývajících osm vyprostit. Dlouho ale nikoho nemohli najít, přestože zavalení u sebe měli signalizační zařízení, které pomáhá lokalizovat lidi uvězněné pod lavinou.

Záchranáři neočekávají, že by ještě někoho našli na živu. Vyprošťovací práce komplikovalo téměř 70 centimetrů nového sněhu, který napadl v posledních dnech a zvyšoval riziko další laviny. Proto byly v okolí neštěstí nakonec odpáleny nálože, které nestabilní sníh sesuly. Teprve poté se rozjelo pátrání ve velkém, které objevilo mrtvá těla.

"Ti lidé nechápou, o co jde." Filozof Kroupa varuje před ukrajinskou kapitulací | Video: Tým Spotlight
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama