Kamarádil se s teroristy, zaútočila Palinová na Obamu

Zahraničí Zahraničí
5. 10. 2008 11:55
Prý se stýkal se zakladatelem militantní organizace Weather Underground
Sarah Palinová se tak za každou cenu snaží odvrátit pád republikánských preferencí...
Sarah Palinová se tak za každou cenu snaží odvrátit pád republikánských preferencí... | Foto: Reuters

New York - Republikánská kandidátka na post viceprezidenta Sarah Palinová obvinila Baracka Obamu z toho, že se přátelí s "teroristy".

Demokratický kandidát na prezidenta Obama nařčení odmítá s tím, že jde o "senzacechtivou politiku".

Obama se měl podle slov Palinové v minulosti stýkat s Billem Ayersem, zakladatelem militantní organizace Weather Underground z dob vietnamské války.

Oba muži sice žili ve stejné chicagské čtvrti a pracovali v charitativní nadaci Woods Fund, Ayersovy radikální názory a aktivity Obama nicméně odsoudil již před lety.

Obama nařčení se spojení s teroristy odmítá.
Obama nařčení se spojení s teroristy odmítá. | Foto: Reuters

Navíc: V době, kdy byla militantní organizace Weather Underground nejaktivnější a přihlásila se k teroristickým útokům na Pentagon či Kapitol, bylo Obamovi pouhých osm let.

Analytici soudí, že se Palinová snaží podobnými výroky odvrátit pád republikánských preferencí, které vyvolaly špatné ekonomické podmínky. Naopak Barack Obama díky tomu získal vedení v řadě klíčových států.

"Tým McCain-Palinová učinil v jejich zdiskreditované, nečestné kampani zoufalý krok vpřed a zahájil osobnější útok na senátora Obamu," okomentoval celou kauzu mluvčí Baracka Obamy Hari Sevugan. 

 

Právě se děje

Další zprávy