Soud prohlásil milionáře Fossetta za mrtvého

mch
16. 2. 2008 10:45
Bohatý dobrodruh zmizel loni v září

Chicago - Americký milionář a dobrodruh Steve Fossett, který loňské září zmizel i se svým letadlem v Nevadě, byl oficiálně prohlášen za mrtvého. V pátek o tom rozhodl soudce v americkém Chicagu.

Na základě svědectví Fossettovy manželky Peggy, rodinných přátel a také jednoho záchranářského experta soudce shledal, že existuje dostatečné množství důkazů k tomu, aby mohl být Fossett prohlášen za mrtvého.

"Věřím, že důkazy jsou více než dostatečné," řekl soudce Jeffrey Malak.

Infobox

Po Fossettovi zbylo obrovské jmění, podle amerických úřadů má na účtech osmimístné částky v dolarech a různé nemovitosti. Rozhodnutí soudu bylo nutné k tomu, aby mohla být vykonána Fossettova poslední vůle.

Rozdělení velkého bohatství, které po Fossettovi zbylo, může údajně trvat dva až tři roky.

Fossettovo letadlo se ztratilo v září 2007 během letu nad nevadskými horami. Po necelých třech hodinách letu se ale ztratil z radaru a navzdory tomu, že záchranáři prohledali na přes 50 tisíc čtverečních kilometrů, jej nenašli.

Foto: Repro Aktualne.cz

Dobrodruh s sebou údajně neměl padák a palivo v nádrži stačilo pouze na čtyři až pět hodin.

Třiašedesátiletý Fossett obdržel během svého života několik leteckých a plachetních rekordů. V roce 2002 jako první člověk obletěl zeměkouli v balonu bez mezipřistání.

O tři roky později pak podnikl v letadle první oblet planety bez mezipřistání a bez doplnění paliva. V minulém roce pak při dalším letu bez mezipřistání uletěl 43.450 kilometrů. 

 

Právě se děje

Další zprávy