Američanka zemřela po soutěži v pití

Hana Pražáková
20. 1. 2007 11:45
Rodina oběti žaluje pořadatele soutěže

Los Angeles - Jennifer Strangeová chtěla potěšit své děti novou herní konzolí. Zúčastnila se proto soutěže s jednoduchými pravidly: Kdo vypije víc vody, vyhrává.

Několik hodin po soutěži Kaliforňanka zemřela, pravděpodobně kvůli nadměrnému množství tekutiny ve svém těle.

Rodina oběti se rozhodla zažalovat pořadatele soutěže. Ti si byli vědomi toho, jaké jejich "disciplína" může mít následky.

Ve studiu to byla zábava

Soutěže, v níž bylo možné vyhrát herní konzoli Nintedo Wii, se zúčastnilo okolo dvaceti lidí. Dva z nich později sdělili, že je před možnými riziky předem nikdo nevaroval.

Úkolem soutěžících bylo během dvou minut vypít necelý litr vody. Po desetiminutové přestávce pokračovali, přičemž objem tekutiny určené k vypití se stále zvyšoval.

Během soutěže moderátoři žertovali o lidech, kteří na následky "přepití" zemřeli a dobírali si i Jennifer kvůli jejímu zvětšenému břichu.

Vítězka soutěže Lucy Davidsonová je zděšená. Nevěřila, že by voda mohla zabíjet. Ve studiu to podle ní byla zábava.

Úkolem soutěžících bylo během dvou minut vypít necelý litr vody. Po desetiminutové přestávce pokračovali.
Úkolem soutěžících bylo během dvou minut vypít necelý litr vody. Po desetiminutové přestávce pokračovali. | Foto: Aktuálně.cz

"Přepití" má již řadu obětí

Jennifer, která se v soutěži umístila na druhém místě, doma nalezli mrtvou. Nadměrné množství vody v těle může způsobit zástavu srdce, vodu na plicích nebo otok mozku.

Strangeová není jediným člověkem, jehož tělo se s takto nadměrným přísunem tekutin nedokázalo vyrovnat. Stejná tragédie se udála před dvěma lety, kdy zemřel student při přijímání do univerzitního bratrstva.

Roku 2003 v New Yorku zemřel opět student, tentokrát při pokusu o rekord.

 

Právě se děje

Další zprávy