Udrží outsider z Ústí nad Labem ligu všem navzdory?

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
14. 7. 2010 20:25
Sázkové kanceláře mají jasno, sestoupí Ústí a Hradec
Fotbal - ilustrační foto.
Fotbal - ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Ústí nad Labem - Kdybyste si chtěli vsadit všechen svůj majetek na to, kdo letos sestoupí z Gambrinus ligy, pak podle sázkových kanceláří neexistuje jistější kandidát, než tým Ústí nad Labem.

Důvody nízkých očekávání jsou nasnadě. Senzací už totiž byl vůbec postup Severočechů do první ligy, když za sebou nechali například Tescomu Zlín či Viktorii Žižkov.

Nováček nejvyšší soutěže se navíc nemůže spolehnout na výraznější podporu fanoušků, sezonu odehraje na cizím (teplickém) stadionu, má ohlášený nejnižší rozpočet v lize a zároveň disponuje nejméně zkušeným kádrem v soutěži.

Čtěte také:

Verbíř po sezoně v Teplicích skončí. Po 20 letech
V pátek začíná liga. Fanoušci ale do Edenu nechtějí
Řepka bude chybět, Hradec ale chystá na Spartu manévry

I proto například Fortuna vypsala na sestup Ústí kurz 1.5 ku jedné a Tipsport dokonce ještě nižší - 1.35:1. O něco málo lépe je na tom přitom druhý ligový nováček Hradec Králové, jehož sestupový kurz se pohybuje okolo 2.5 ku jedné.

"Oba týmy jsou horkými kandidáty sestupu, k nimž ještě řadíme Bohemians 1905 (3,5:1), kteří přišli o svůj stadion a v jiném prostředí se jim příliš nedaří, ale také Příbram (4:1), Slovácko (4,5:1) a České Budějovice (5:1)," vysvětlil mluvčí Tipsortu Lubomír Ježek.

Foto: Ludvík Hradilek

Sázkovky mají jasno i o největším favoritovi na titul, jímž je úřadující šampion Sparta s kurzem 2:1.

Letenské následuje jejich pražský rival Slavie s kurzem 5:1 a Jablonec s kurzem 6:1, přičemž další týmy už mají větší odstupy, například šance Baníku jsou odhadovány na deset ku jedné, Plzně dokonce dvacet ku jedné.

Vůbec nejvyšší kurz na vítězství v Gambrinus lize má pochopitelně právě Ústí nad Labem: vklady na jeho výhru by v případě triumfu Severočechů Tipsort násobil tisícem.

"Kolik že jsou přesně ty kurzy? Potřeboval bych to vědět i pro kluky, budu je mít zase čím motivovat," smál se dnes takové možnosti na tiskové konferenci kouč Ústí Svatopluk Hrabanec.

 

Právě se děje

Další zprávy