Jarolím nepřežije dnešní podvečer, tipují bookmakeři

Sport Sport
29. 3. 2010 16:32
Slavia jede na Bazaly hrát i za trenéra

Praha - Obhájce titulu Slavii Praha čeká zápas o tři body a o přežití trenéra Karla Jarolíma. Vedení klubu dalo třiapadesátiletému trenérovi nůž na krk: buď Slavia na Bazalech vyhraje, nebo po pěti letech nejúspěšnější éry v dějinách Slavie skončí.

Třiapadesátiletý trenér Jarolím vedl Slavii od dubna 2005 zatím ve 150 zápasech, z nichž 81 bylo vítězných a jen sedmadvacetkrát mužstvo prohrálo. V předchozích dvou sezonách dovedl Slavii k mistrovským titulům a v roce 2007 vybojoval historický postup do Ligy mistrů.

Bookmakeři příliš nevěří, že by Karel Jarolím byl na lavičce Slavie i zítra ráno. Tipsport na svých internetových stránkách uvádí, že Baník má kurz na vítězství 2,05, konkurenční Fortuna dává obdobnou šanci: 2,00.

Předchozí vývoj:

Naopak na výhru Slavie vypsali bookmakeři kurzy 3,45, respektive 3,53.

"Uspět znamená neprohrát," upřesnil v neděli generální ředitel Slavie Petr Doležal a popsal tak podmínku Jarolímova přežití.

"V podobné situaci už jsem byl mnohokrát, ačkoliv to nebylo tak známé veřejně. Je to sice nestandardní, ale o to máme větší výzvu na Baníku uspět," přiznal i sám Jarolím.

"Hráče to možná ovlivní, možná ne. Správně by ale měli hrát v každém zápase naplno, takže by současná situace neměla na jejich výkonu nic měnit," doplnil.

Hlavní funkcionáři Petr Doležal a Tomáš Rosen přesto věří, že jejich celek v pondělí uspěje a nebude muset k odvolání dojít.

"Ve složité situaci jsme byli už asi stokrát. Trenér je odborník a já věřím, že v Ostravě uspějeme. Ultimátum to však není, jde o cíl naší společné debaty," dodal na závěr Rosen.

"Věřím, že pokud v Ostravě uspějeme, tak by to měl být impuls k tomu, abychom v těch zápasech, které nám zbývají, také uspěli. Věřím, že hráči nebudou pod velkým psychickým tlakem. Byl bych nerad, aby to vyznělo tak, že hrají za mě a za realizační tým. Mělo by je to spíše motivovat, aby na hřišti nechali úplně všechno. Hráči v první řadě musejí hrát za sebe a za klub, to je nejpodstatnější," prohlásil trenér Karel Jarolím na internetových stránkách Slavie Praha.

Zápas Baník - Slavia začíná v 17:30 a vysílá ho Česká televize. Na Aktuálně.cz můžete sledovat on-line přenos ZDE. 

 

Právě se děje

Další zprávy