Biatlonistky skončily na MS desáté, vyhrály Němky

ČTK ČTK
10. 3. 2012 17:00
Češky byly čtvrté, nakonec ale klesly
Manuela Neunerová.
Manuela Neunerová. | Foto: Reuters

Ruhpolding - České biatlonistky Veronika Vítková, Barbora Tomešová, Veronika Zvařičová a Jitka Landová skončily ve štafetě na mistrovství světa v Ruhpoldingu desáté. K radosti diváků dnes triumfovaly Němky, i když jejich hvězda Magdalena Neunerová musela absolvovat trestné kolo.

Druhé místo obsadily Francouzky s odstupem půl minuty, boj o bronzové medaile rozhodla pro norské kvarteto finišující Tora Bergerová.

Čtěte také:

Biatlonisté dojeli ve štafetě 9., zlato obhájilo Norsko
Biatlonista Soukup vybojoval na MS bronzovou medaili

Vítková rozjela českou štafetu výborně, dobře běžela i střílela a po prvním úseku předávala těsně čtvrtá. Tomešová se držela v kontaktu, vestoje ale musela dobíjet všechny tři náboje a předávala v konkurenci 26 štafet sedmá.

Veronika Vítková.
Veronika Vítková. | Foto: Eduard Erben

Zvařičové stejně jako Tomešové hrozil na stojce trestný okruh, vyhnula se mu, ale klesla na deváté místo. Landová na posledním úseku dojela desátá.

Tina Bachmannová začala z pohledu domácích dobře, dojela druhá, ale Neunerová útok na zlato ohrozila. Po stojce musela na jedno trestné kolo, skvělým během však udržela kontakt a na první místo ztratila jen deset vteřin. Miriam Gössnerová pak soupeřkám ujela a skvěle střílející Andrea Henkelová si vychutnala ovace.

V neděli uzavřou šampionát závody s hromadným startem, do kterých zasáhnou Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Vítková.

Mistrovství světa v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Ženy - štafeta (4x6 km):

1. Německo (Bachmannová, Neunerová, Gössnerová, Henkelová) 1:09:33,0 (1 tr. kolo+10 dobíjení), 2. Francie (Bruinetová, Boilleyová, Bescondová, Dorinová-Habertová) -28,5 (0+7), 3. Norsko (Hornová, Ringenová, Solemdalová, Bergerová) -39,5 (0+12), 4. Bělorusko -41,2 (0+6), 5. Švédsko -1:05,2 (0+5), 6. Ukrajina -1:20,5 (0+8), ...10. ČR (Vítková, Tomešová, Zvařičová, Landová) -3:50,8 (0+12).

 

Právě se děje

Další zprávy