Sáblíkovou čeká závěr SP. Chci zůstat neporažená, říká

ČTK ČTK
8. 3. 2012 11:15
O víkendu ji čeká poslední závod SP v Berlíně
Martina Sáblíková
Martina Sáblíková | Foto: Reuters

Berlín/Praha - Poslední závod Světového poháru v rychlobruslení na dlouhých tratích čeká v pátek v Berlíně Martinu Sáblíkovou.

Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru se na start postaví již jako jistá celková vítězka seriálu, kterému kraluje nepřetržitě již od roku 2007.

Teoreticky by tak mohla být svěřenkyně trenéra Petra Nováka naprosto v klidu, přesto prý bude nervózní stejně jako vždy.

Čtěte také:
Erbanová je opět nejrychlejší juniorkou na světě
Fenomén. Sáblíková pošesté za sebou vyhrála SP

"Opět budu chtít podat co nejlepší výkon, takže budu i nervózní. Navíc tady bude hodně českých fanoušků, na což se těším. Budu před nimi chtít ukázat, co umím," řekla Sáblíková ČTK.

"Lákadlo to je hodně velké"

Průběh závodu a dění kolem se ale bude snažit si užívat.

"Svým způsobem to půjde a budu se o to snažit. Jak ale říkám, budu i nervózní a budu se snažit podat dobrý výkon," uvedla Sáblíková, která doposud v sezoně vyhrála všech pět závodů SP na dlouhých tratích.

V Německu tak bude usilovat i o to, aby zůstala v tomto ročníku SP neporažená.

"Lákadlo to je hodně velké. Musíme ale počkat po závodě, jak to dopadne. Kdyby se to povedlo, byla bych ráda. Už teď je ale super, co se povedlo. Tohle by byl jen takový bonbónek," pousmála se šestinásobná celková vítězka poháru.

Na páteční start trojky se těší i proto, že by do Berlína mělo dorazit více než padesát českých fanoušků, což je na rychlobruslení nezvyklý počet.

"Hromadný start nepojedu, MS je blízko"

Sáblíková měla v minulých týdnech menší zdravotní problémy s tříslem, momentálně je už ale fit.

Foto: Reuters

"Dobrý tah bylo, že jsem v Heerenveenu nestartovala na patnáctistovce. Teď už na ledě tříslo necítím a i když jsem teď zkoušela jet rychlejší dvoukolo, tak to bylo dobré. Start jsem ale ještě nezkoušela, to se nechá až na závod," uvedla.

Čtyřiadvacetiletá královna současného ženského rychlobruslení plánuje, že se v Berlíně představí i na dalších tratích, nejen v pátek na trojce. "Myslím si, že pojedu patnáctistovku a uvidíme, jak s kilometrem," řekla Sáblíková.

V programu berlínského SP nechybí závod s hromadným startem, do kterého však česká reprezentantka prakticky jistě nezasáhne.

"Mistrovství světa na jednotlivých tratích je blízko, takže do hromadného startu mě Petr (trenér Novák) určitě nepřemluví. I když by mě tam rád viděl. Já se ale zatím bojím, a dokud to nezařadí do olympijského programu, tak to jezdit nebudu," dodala Sáblíková.

 

Právě se děje

Další zprávy