Skokané ve Willingenu šestí, Koudelka letěl 141 metrů

ČTK ČTK
11. 2. 2012 18:39
Vyhráli Norové před Rakušany a Němci
Roman Koudelka
Roman Koudelka | Foto: Reuters

Willingen - Čeští skokané na lyžích obsadili na Světovém poháru družstev ve Willingenu šesté místo. Roman Koudelka létal na úvod devítidenní takzvané Team Tour daleko a ve druhém kole si zapsal vůbec nejlepší výkon 141 metrů.

Vyhráli Norové před Rakušany a domácími Němci.

Čeští skokané drželi šesté místo už po prvním kole hlavně zásluhou Koudelky a Lukáše Hlavy, kteří skočili 139, respektive 138 metrů. Zatímco týmová jednička Koudelka si ještě polepšil, Hlava naopak hodně pohoršil a Jakub Janda s navrátilcem do reprezentačního áčka Antonínem Hájkem předvedli vyrovnané výkony. Hájek však skočil o třicet metrů méně než Koudelka.

Čtěte také:
Koudelka pokazil první kolo, v Itálii skončil třináctý

Suverénní triumf Norů pojistil poslední muž na můstku Anders Bardal, druzí mistři světa a olympijští vítězové Rakušané s lídrem SP Andreasem Koflerem i druhým Gregorem Schlierenzauerem byli horší o 22,9 bodu. Před Čechy se dostali ještě Japonci a Slovinci.

Nejdelší lety dne předvedli shodným výsledkem 145,5 m Němec Severin Freund a Japonec Taku Takeuči.

V neděli je ve Willingenu na program závod jednotlivců, Team Tour o jackpot 100.000 eur obsahuje také soutěže v Klingenthalu a Oberstdorfu.

Závod družstev SP ve skocích na lyžích ve Willingenu (Německo):

1. Norsko (Fannemel, Velta, Sklett, Bardal) 999,2 b., 2. Rakousko (Koch, Kofler, Morgenstern, Schlierenzauer) 976,3, 3. Německo (Mechler, Wank, Freund, Freitag) 963,7, 4. Japonsko 961,8, 5. Slovinsko 938, 6. Česká republika (Janda, Hájek, Hlava, Koudelka) 902.

 

Právě se děje

Další zprávy