Björndalen: Chci, aby si mě pamatovali jako biatlonistu

Michaela Drobná
13. 1. 2012 10:00
V Novém Městě má lepší výsledek jako běžkař
Ole Einar Bjöerndalen
Ole Einar Bjöerndalen | Foto: Michaela Drobná

Nové Město na Moravě - Ole Einar Bjoerndalen, žijící legenda světového biatlonu, se ve čtvrtek poprvé představil divákům v Novém Městě na Moravě v rámci vytrvalostního závodu na 20 kilometrů.

Šestinásobný olympijský vítěz, šestinásobný držitel křišťálového glóbu pro nejlepšího závodníka sezóny a celkem 95násobný vítěz závodů Světového poháru však v Novém Městě nezávodil poprvé.

Zatímco ve čtvrtek zejména zásluhou pěti trestných minut obsadil mezi biatlonovou elitou až 46. místo, před 13 lety si sem odskočil na jeden ze závodů Zlaté lyže, tedy Světového poháru v běhu na lyžích, a obsadil 18. příčku.

Čtěte také:
Čest českých biatlonistů v Novém Městě zachránil Soukup
Šlesingr: Moje střelba, to byla parodie na biatlon

"Ano, to je trošku rarita, ale bohužel musím říct, že ani na ten běžecký výsledek nejsem zase tak moc pyšný," pousmál se svého času nejrychlejší běžec mezi biatlonisty, který se i mezi specialisty bez zbraně na zádech dokázal prosadit na stupně vítězů.

Jako jeden z mála biatlonistů ale nejel na Vysočinu do neznáma, zdejší stadión si pamatoval. "To ano, ale tratě jsou jiné. A musím říct, že tyto se mi líbí víc, jsou hodně technické."

I proto doufá, že během sobotního sprintu a nedělního stíhacího závodu předvede v lepší formě.

"Tak špatnou střelbu snad nezopakuji. I kdyby to nevyšlo na stupně vítězů, mám motivaci lidem tady ukázat, že můj sport je přece jenom biatlon a občas jsem v něm i docela úspěšný," naznačil své víkendové plány Bjoerndalen.

 

Právě se děje

Další zprávy