Šlesingr: Moje střelba, to byla parodie na biatlon

Michaela Drobná
12. 1. 2012 16:30
Šlesingr udělal sedm chyb a skončil na 75. pozici
Michal Šlesingr se před novináři zpovídá ze svého střeleckého selhání
Michal Šlesingr se před novináři zpovídá ze svého střeleckého selhání | Foto: Michaela Drobná

Nové Město na Moravě - Nejhorší výsledek sezony musel při premiérovém závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě strávit nejlepší český biatlonista Michal Šlesingr.

V areálu, kde se v příštím roce uskuteční mistrovství světa, sedmkrát chyboval na střelnici a skončil hluboko v poli poražených.

"Brečet nebudu, i když tenhle výsledek by si to možná zasloužil," řekl novinářům v cíli. "Spíš se bojím, abyste mé proslovy na mikrofon nemuseli příliš vypípávat," snažil se vyloudit po závodě lehký úsměv.

Čtěte také:
Čest českých biatlonistů v Novém Městě zachránil Soukup

Šlesingr, který se v letošní sezóně už dvakrát probojoval na stupně vítězů, hned v úvodním okruhu upadl. "To jsem byl ještě celkem v klidu, říkal jsem si, že závod je to dlouhý a nějakých dvacet vteřin není rozhodujících."

"Budu se muset zamyslet, jak moc jsem neunesl domácí prostředí"

Vzápětí ale dorazil na střelnici, třikrát minul terč a veškerý optimismus se rozplynul.

"Padal jsem tak, abych se neválel po zbrani, takže jsem jen před střelbou běžně zkontroloval dioptr a ten byl čistý," vyvracel domněnku, že právě pád se na jeho střeleckém výpadku podepsal.

Na vítězného Rusa Andreje Makovějeva ztratil Šlesingr téměř osm minut
Na vítězného Rusa Andreje Makovějeva ztratil Šlesingr téměř osm minut | Foto: Reuters

"Moje střelba, to byla parodie na biatlon. To, co jsem dneska na střelnici předváděl, prostě nemělo s biatlonem nic společného," zhodnotil skutečnost, že z 20 ran se mu terč nakonec nepodařilo zasáhnout celkem sedmkrát.

"Podmínky špatné nebyly, spíše se budu muset zamyslet, jak moc jsem neunesl domácí prostředí."

Šlesingr patří ve světové špičce mezi protřelé závodníky, má doma dvě medaile z mistrovství světa, ale zkušenost ze závodění na nejvyšší úrovni před domácím publikem mu až dosud chyběla.

"V prvním kole jsem se hodně kontroloval, abych nepřepálil, přece jen na takové povzbuzování nejsem zvyklý. To se mi snad povedlo, ale bohužel tenhle závod jsem rozhodl na střelnici."

"Možná budu na sobotu shánět špunty do uší"

I tam se ale s mohutným povzbuzováním tisícovek diváků na tribunách vyrovnával poměrně obtížně.

"Člověk by měl na střelnici vypnout, ale když publikum reaguje na každou vaši ránu, na váš střelecký rytmus, je to hodně těžké. Možná budu na sobotu shánět špunty do uší."

Právě v sobotu se při závodě ve sprintu bude snažit vrátit se do těch pozice ve výsledkové listině, kam v úvodu sezóny patřil. "Hlavně se budu muset uklidnit a dostat svoje myšlenky od dnešního závodu úplně někam jinam."

Soustředit se bude hlavně na svoji střeleckou formu, která ho v poslední době trápí. "Chtěl jsem se tady střelecky chytit, ale zatím jsem si to jenom ztížil." dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy