VIDEO Řezáč: Zkusit šůšn? Občas na to kouknu a směju se

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
7. 4. 2011 19:30
Dálkový lyžař mluvil v rozhovoru třemi jazyky

Praha - Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč proslul po vítězství na 66 kilometrů dlouhém závodě Birkebeinerrennet v Norsku svým originálním rozhovorem, v němž do angličtiny zapojoval i němčinu a češtinu.

I s odstupem času je jeho rozhovor hodně sledovaný, dohromady shlédlo video na youtube.com více než sto tisíc návštěvníků. A směje se mu i sedmatřicetiletý Řezáč.   

"To že jsem teď středem pozornosti? To mi vůbec nevadí. I špatná reklama je reklama. Vím, že anglicky neumím, dvanáct let jezdím po světě, ale přihlášky na závody za mě vždy vyřizovala manželka. Že si ze mě všichni dělají legraci, tomu se musím akorát zasmát, protože i já se na to občas podívám a směju se tomu," řekl na tiskové konferenci.

Čtěte také:
VIDEO ´Very gut vetr´. Lyžař Řezáč pobavil rozhovorem

"Asi bychom se ale také smáli, kdybych si natočil lidi, co neumějí na lyžích, jak by jim to šlo," dodal už vážně k tomu, že není jednoduché se soustředit po tak náročném závodě na otázky v cizím jazyce. "Hlava je po tom úplně vygumovaná."

A co vůbec znamená slovo šůšn z nejznámější fráze rozhovoru Zkusit šůšn? "Je to vesnička na trati závodu asi dvacet kilometrů před cílem," přiznal Řezáč, jehož hlavním cílem pro příští sezonu je vítězství na nejznámějším dálkovém závodě - 90 kilometrů dlouhém Vasově běhu, ve kterém letos skončil druhý těsně za vítězem. 

V současné době však lyžař, jehož marně do svého týmu přetahovala norská legenda Thomas Alsgaard, bude určitou dobu bez tréninku. Má totiž zánět v zubu, který mu vytrhnou příští týden. "Takže jsem teď dost na šrot," dodal.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy