Češi doběhli ve štafetě na MS osmí. ´Je to zklamání´

Jakub Šafránek Jaroslav  Šindelář Jakub Šafránek, Jaroslav Šindelář
4. 3. 2011 15:30
Česká štafeta nenavázala na bronz z Vancouveru
Foto: Reuters

Oslo - Další triumf si na mistrovství světa v klasickém lyžování v Oslu připsalo Norsko, jež ovládlo i běžeckou štafetu mužů, a získalo tak v mužských a ženských běžeckých závodech šestou z deseti možných zlatých medailí.  

Norové tak štafetu na 4x10 kilometrů ovládli na mistrovství světa pošesté za sebou štafetu.

Na domácí trati v Holmenkollenu vyhrálo kvarteto ve složení Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rönning, Tor Asle Gjerdalen a Petter Northug. Ten ve finiši tentokrát předjel i vítěze sprintu Švéda Markuse Hellnera, a přispěl tak k obhajobě prvenství z MS v Liberci.

Čtěte také:
Závod jsme sledovali ŽIVĚ
Čeští sdruženáři začali týmovou soutěž nadějně

Olympijští vítězové ze Švédska se tak museli spokojit se stříbrem, třetí dojeli ve finiši Němci.

České družstvo, které na olympijských hrách ve Vancouveru senzačně získalo bronzové medaile, dnes ve stejném složení (Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Martin Koukal) doběhlo do cíle osmé.

"Myslím, že je to zklamání. Ambice štafety, i když se v sezoně nedařilo úplně nejlíp, byly určitě vyšší. Nebudeme se plácat po ramenou a tvrdit, že osmé místo je po loňském třetím nějaký zázrak, je to průměrný výsledek," řekl finišman Koukal. "Říkal jsem, že rozhodne klasika. Martin Jakš tam nebyl a pak už jsme jeli o osmé místo. To víceméně odpovídá realitě, co teď jezdíme," uvedl trenér Miroslav Petrásek.

Výsledky:
1. Norsko (Johnsrud Sundby, Rönning, Gjerdalen, Northug) 1:40:10,2, 2. Švédsko (Rickardsson, Olsson, Södergren, Hellner) -1,3, 3. Německo (Filbrich, Teichmann, Göring, Angerer) -5,7, 4. Finsko -15,0, 5. Itálie -31,3, 6. Japonsko -1:39,2, 7. Rusko -2:36,1, 8. Česko (Jakš, Bauer, Magál, Koukal) -2:58,0, 9. Švýcarsko -3:10,7, 10. Estonsko -3:11,1.

 

Právě se děje

Další zprávy