Rakouští sdruženáři uspěli po olympiádě i na šampionátu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
28. 2. 2011 16:00
1. Rakousko, 2. Německo, 3. Norsko, 10. Česko
Mario Stecher stejně jako na olympiádě mohl zvednout ruce vítězně k nebi
Mario Stecher stejně jako na olympiádě mohl zvednout ruce vítězně k nebi | Foto: Reuters

Oslo - Rakouští sdruženáři jsou nejlepší na světě. Po triumfu na olympijských hrách ve Vancouveru zvítězili i ve štafetě na mistrovství světa v Oslu a navázali tak na nedělní triumf rakouského družstva skokanů.

Rakušané stejně jako ve Vancouveru rozhodli o svém triumfu až v samotném závěrečné rovince. Zkušený finišman Mario Stecher i tentokrát prokázal velkou taktickou vyspělost a dotírajícího Němce Tina Edelmanna před sebe v cílové rovince nepustil.

Na třetím místě skončili domácí závodníci, česká štafeta ve složení Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík, Aleš Vodseďálek a Lukáš Havránek obsadila desáté místo, když se o jednu příčku oproti startu propadli.

Čtěte také:
Sdruženář Slavík doběhl na MS jedenáctý, vyhrál Frenzel

Po skoku na tom sice byli nejlépe Francouzi, podle očekávání se však hned na prvním ze čtyř pětikilometrových úseků dostaly do vedení favorizované štafety Německa a Norska.

Rakušané se na vedoucí dvojici dotáhli na třetím úseku zásluhou bronzového ze závodu jednotlivců Felixe Gottwalda, naopak Nor Jan Schmid ještě před předávkou výrazně na vedoucí dvojici ztratil, a jeho krajan Magnus Moan už manko nestáhl.

Němce a zvlášť Edelmanna může zisk 'jen' stříbrných medailí mrzet o to více, že podobně těsným způsobem prohráli i na minulém šampionátu v Liberci. Edelmann získal navíc stříbro i v sobotním individuálním závodu a v něm byl stříbrný i v Liberci. 

Překvapiví obhájci titulu z Liberce Japonci skončili na šestém místě až za stříbrnými z Vancouveru Američany a Francouzi.  

Výsledky:

1. Rakousko (Kreiner, Gruber, Gottwald, Stecher) 48:07,8, 2. Německo (Rydzek, Frenzel, Kircheisen, Edelmann) -2:03,0, 3. Norsko (Kokslien, Klemetsen, Schmid, Moan) -40,8, 4. USA -54,8, 5. Francie -1:30,4, 6. Japonsko -2:03,0, ...10. Česko (Dvořák, Slavík, Vodseďálek, Havránek) -4:38,2.

 

Právě se děje

Další zprávy