Učit Záhrobskou novou techniku? Nesmysl, říká Sochor

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář, Miloslav Lubas
19. 2. 2011 15:45
Když se přestane dařit, jde to od deseti k pěti
Šárka Záhrobská při slalomu na mistrovství světa v Ga-Pa
Šárka Záhrobská při slalomu na mistrovství světa v Ga-Pa | Foto: Reuters

Praha - Špatná forma, z níž pramenila ztráta psychické pohody, jsou za 12. místem Šárky Záhrobské ve slalomu na mistrovství světa v Německu, řekl Aktuálně.cz bývalý reprezentant ve sjezdovém lyžování Miloslav Sochor.

"Šárce chyběla dynamika a držela lyže na dlouho na hranách. Nestačila kvůli tomu včas nasazovat oblouky, podjížděla branky a snášela se mimo správnou linii," dodal Sochor.

Podle Sochora nesouvisí letošní horší výkony Záhrobské se změnou techniky její jízdy, o níž se často hovoří.

Čtěte také:
Trápení Záhrobské nekončí. Ve slalomu skončila dvanáctá

"Schildová, Zettelová nebo Poutiainenová jezdí šest sedm let stejně. A je nesmysl, že by najednou někdo vymyslel pro závodnice ze světové špičky novou techniku," prohlásil Sochor.

Miloslav Sochor
Miloslav Sochor | Foto: Miloslav Lubas

"Starou už mají příliš zažitou. Dá se ale samozřejmě měnit styl jízdy a nejlepší ženy se v něm teď přibližují mužům. Jsou razantnější, dělají kratší záběry."

Záhrobské prý neprospěla prohlášení na začátku sezóny, že chce vyhrát malý globus pro celkovou vítězku slalomu ve Světovém poháru.

"Sjezdové lyžování je velmi těžké na psychiku. A když se velká očekávání nesplní a přestane se dařit, jde to se závodníky většinou od deseti k pěti," upozornil Sochor.

Je ale přesvědčený, že jedna nepovedená sezóna kariéru Záhrobské nepoznamená a v příštích letech dosáhne ještě dalších velkých úspěchů.

Záhrobská: Ať tuhle sezonu vezme čert

V to věří po nepovedeném závodě i Záhrobská.

Foto: Reuters

"Vím, jak to (změnit techniku) bylo těžké. Teď na sobě pracuji, snažím se to změnit. A kdybych měla obětovat rok za to, že ty další budou stát za to, tak ať tuhle sezonu vezme čert," řekla ČTK po závodu Záhrobská.

"Na mistrovství světa se jezdí o medaile, nevyšlo to, ale nedělala bych z toho vědu," dodala.

Neznervózňuje ji ani to, že v této sezoně byla nejlépe pátá v generálce na MS ve Zwieselu.

"Chci zase medaile, věřím, že to půjde. Cítím na sobě pokroky. Chci jezdit do olympiády v Soči. A rozhodně ne na konci výsledkových listin. Chci tam zase bojovat o medaili," věří si Záhrobská.

 

Právě se děje

Další zprávy