Rakušanka Görglová ovládla po super-G i sjezd na MS

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
13. 2. 2011 12:00
1. Görglová, 2. Vonnová, 3. Rieschová
Elisabeth Görglová
Elisabeth Görglová | Foto: Reuters

Garmisch-Partenkirchen - Rakouská lyžařka Elisabeth Görglová vládne rychlostním disciplínám na mistrovství světa v německém Garmisch-Partenkirchenu. Po úterním triumfu v super-G ovládla v neděli na sjezdovce Kandahar i sjezd.

Až za ní skončily dvě největší favoritky Američanka Lindsey Vonnová a domácí lyžařka Maria Rieschová, které se od úvodu sezony přetahují o vedení v průběžném pořadí Světového poháru a které vyhrály v každém ze sjezdů za poslední dva roky.

Obhájkyně titulu mistryně světa a olympijská vítězka ze sjezdu ve Vancouveru Vonnová na Görglovou ztratila 44 setin sekundy, Rieschová pak šest desetin.

Čtěte také:
Další senzace na Kandaharu, sjezd vyhrál Kanaďan Guay
Fenningerová je překvapivou šampionkou v superkombinaci

Tři české závodnice se seřadily od 28. do 32. místa. Nejlepší byla Klára Křížová, jež ztratila na vítězku 5,22 sekundy, další příčky obsadily Daniela Marková a Pavla Klicnarová.

Görglová: Byla jsem na trní, špatně jsem spala

Görglová však využila toho, že je v životní formě a že její dvě největší soupeřky provázazejí na šampionátu zdravotní potíže. Američanka se zotavuje po otřeu mozku a Rieschová po vysokých horečkách.

Foto: Reuters

Dvojnásobná bronzová medailistka z Vancouveru Görglová by však možná ani tak neměla soupeřku. O její formě vypovídá fakt, že vedle super-G vyhrála i sjezd v páteční superkombinaci.

"Byla jsem celá na trní, strašně špatně jsem spala. Snažila jsem se soustředit jen a jen na sebe, nemyslet na žádnou medaili. Nebylo to úplně optimální, ale v cíli jsem měla slušný náskok. To bylo super," řekla po závodě Görglová, která příští neděli oslaví 30. narozeniny.

I ve třetí disciplíně na šampionátu tak vyhrála Rakušanka, superkombinaci totiž vyhrála Anna Fenningerová.

Výsledky:

1. Görglová (Rak.) 1:47,24, 2. Vonnová (USA) -0,44, 3. M. Rieschová (Něm.) -0,60, 4. Gutová (Švýc.) -0,94, 5. Mazeová (Slovin.) -0,98, 6. Mancusová (USA) -1,06, 7. Merighettiová (It.) -1,42, 8. Gisinová (Švýc.) -1,46, 9. Fischbacherová (Rak.) -1,62, 10. Rossová (USA) -1,63, ...28. Křížová -5,22, 30. Marková -8,84, 32. Klicnarová -9,13.

 

Právě se děje

Další zprávy