Ovál pro Sáblíkovou možná vyroste v Pardubicích

ČTK ČTK
21. 1. 2011 11:35
Ovál by se stal součástí sportovního centra
Foto: Aktuálně.cz

Pardubice - Místo rychlobruslařské haly, o níž se začalo mluvit po dvojnásobném olympijském triumfu Martiny Sáblíkové, by mohl v České republice vzniknout odkrytý ovál.

O jeho výstavbu v Pardubicích podle MfDnes a serveru iDnes projevil zájem architekt Miroslav Petráně, předseda Dostihového spolku a poslanec za Věci veřejné. Zatímco hala plánovaná ve Velkém Oseku počítala s náklady 1,5 miliardy korun, ovál by podle Petráně měl stát maximálně 150 milionů.

"Ovál by se stal součástí většího sportovního centra, kde by byly například i cyklistické či turistické stezky. Prostě les plný sportu a rekreačních aktivit. A navíc i menší kongresové centrum," řekl Petráň MfDnes.

Čtěte také:

O osudu rychlobruslařské haly rozhodne trenér Sáblíkové
Boj o halu pro Sáblíkovou nekončí. Pozemky koupil svaz

Jeho kolega architekt Petr Suske uvedl, že by areál vyrostl u pardubického letiště.

Foto: Reuters

"Vlastní sportoviště by byl čtyřistametrový ovál, do takového se vejdou ještě dvě hokejové plochy. Důraz bychom ovšem kladli na jednoduchost a racionální využití. Odpadním teplem z chladicích zařízení by se například mohl vytápět plavecký bazén," uvedl Suske.

Jméno investora Petráň říct nechce. "Je to tuzemský podnikatel, osvícený člověk, ale zatím nechce být jmenován. Jsem teprve ve fázi záměru, i když hodně pokročilého, který přechází do studie. Až budeme žádat o stavební povolení, bude to jiné," prohlásil.

Otevřenou dráhu Sáblíková dobře zná z italského Collalba, kde nedávno obhájila titul na mistrovství Evropy a kam v minulosti často jezdila trénovat.

Projekt haly ve Velkém Oseku, jejíž výstavbu prosazoval bývalý starosta Jiří Otta, nové zastupitelstvo nepodporuje.

 

Právě se děje

Další zprávy