Šlesingrovi to běhá a střílí. Ve sprintu skončil třetí

Aleš Vávra Aleš Vávra
7. 1. 2011 20:40
Český biatlonista v Oberhofu září
Foto: Reuters

Oberhof - Skvělé dny zažívá český biatlon. A to především díky Michalu Šlesingrovi. Poté, co ve středu v německém Oberhofu dovedl k úžasnému druhému místu českou štafetu, se v pátek postavil opět na stupně vítězů po sprinterském závodu na 10 kilometrů.

Šlesingr dojel na třetím místě. Zvítězil norský reprezentant Tarjei Bö, na něhož česká biatlonová jednička ztratila dvacet vteřin. Nor vyhrál letos potřetí a celkově vede pořadí Světového poháru.

Čtěte také:
Biatlonisté zářili, v Oberhofu nestačili jen na Němce
Lety v Harrachově se blíží. Počasí pohlídá armáda

Český biatlonista zářil především ve střelbě, když neminul ani jednou terč. Jeho přemožitelé, Bö i druhý Němec Peiffer, jednou minuli, ale skvělým během vše napravili.

Foto: Reuters

Nejúspěšnější český reprezentant posledních let se ve Světovém poháru dostal na stupně vítězů naposledy v roce 2008, kdy dokonce vyhrál na Holmenkollenu závod s hromadným startem. Celkově byl mezi nejlepší trojicí popáté v kariéře.

"V posledním kole už jsem toho měl opravdu plné zuby. S každým dalším kopcem jsem cítil, jak hniji víc a víc. Ještě že byli kolem trati diváci, nemohl jsem to vzdát," řekl Šlesingr po závodě. Z výkonu svého svěřence byl nadšený i trenér Ondřej Rybář.

"Michal vstoupil v Östersundu výborně do sezony, ale pak se začal o výsledky strachovat a terče míjel. Přitom běžeckou formu měl i v Hochfilzenu nebo v Pokljuce, jen mu chyběla přesnost. Dnes ji měl a ukázal, že se může měřit s těmi nejlepšími," podotkl Šlesingrův trenér.

 

Právě se děje

Další zprávy