Bode Miller. Umím jezdit všechno. Mohu vyhrát SP

Sport Sport, Red Spo, ČTK
23. 10. 2009 10:30
Miller už ví, co bude dělat po skončení kariéry
Bode Miller
Bode Miller | Foto: Reuters

Sölden - Americký sjezdař Bode Miller je přesvědčen, že navzdory sedmiměsíční pauze může vyhrát celkové hodnocení Světového poháru. Čtyřnásobný mistr světa se naposledy ze zisku velkého křišťálového globu radoval předloni.

"Pořád mám šanci. Hlavně díky tomu, že jsem jeden z mála, kdo umí jezdit dobře všechny disciplíny. To mi automaticky dává šanci," citovala čtyřnásobného mistra světa agentura AP.

Dvaatřicetiletý Miller vynechá víkendový úvodní závod SP v Söldenu, představit by se měl 15. listopadu ve finském Levi.

"Lyžování nebude problém. Spíš fyzička. V minulosti byla mojí velkou zbraní. Protože jsem vždycky byl zdravý a vyhýbala se mi zranění, tak jsem před lety vyhrál Světový pohár," připomněl Miller triumfy z let 2005 a 2008.

"Ale soutěž začne být zajímavá až v prosinci a tou dobou už bych měl být připravený. Všechno jde dobře, už mám i rychlost, a jediné, co by věci mohlo zkazit, je zranění," dodal.

Miller předčasně ukončil loňskou sezonu poté, co na únorovém mistrovství světa nezískal ani jednu medaili. Pro amerického reprezentanta to byla třetí velká akce, kde se nedokázal dostat na stupně vítězů.

Navíc po deseti letech nedokázal v sezoně vyhrát ani jeden závod, a i proto přes léto uvažoval o konci kariéry.

"Chtěl jsem mít jistotu, že se rozhoduji sám za sebe. Nechtěl jsem se nechat strhnout davem a zodpovědností k zaměstnancům a sponzorům. Potřeboval jsem jistotu, že moje rozhodnutí není ničím ovlivněné," prohlásil.

Přes léto se Miller také rozhodl, co bude dělat po skončení kariéry - v New Hampshiru si otevře vinici.

"Pěstování hroznů sice trvá dlouho, ale chci to dělat," prohlásil. "Doma na farmě stejně pěstuju všechno možné a víno mě hodně láká. Už proto, že se to u nás ještě nikomu nepovedlo," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy