Bauer si nadával. A v Praze chce ztratit co nejmíň

Ondřej Roubínek, rou
29. 12. 2008 10:10
Lyžaře čeká sprint na pražském Výstavišti
Lukáš Bauer je po dvou závodech v Tour de Ski patnáctý.
Lukáš Bauer je po dvou závodech v Tour de Ski patnáctý. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Lukáš Bauer se v nedělní stíhačce Tour de Ski v Oberhofu posunul z jednatřicátého místa na patnácté, ale v cíli si přesto nadával.

V jednu chvíli se totiž posunul do čela skupinky pronásledovatelů vedoucího dua Teichmann - Cologna a figuroval na třetím místě, jenže v pátém okruhu přišel pád. Loňský král celého seriálu se sice dokázal znovu dostat do popředí, ale ve finiši už mu došly síly.

"Nadával jsem si, protože na konci předposledního kola jsem měl pád, takže jsem se propadl na konec velké dlouhé skupiny," popisuje Bauer na svých stránkách.

Čtěte více:
Tour de Ski: Bauer ve stíhačce útočil a je patnáctý
Až čtvrtá desítka. Bauer na startu Tour de Ski propadl

"Víceméně v závěru posledního kola jsem byl zase třetí, ale ve finiši mě semleli," dodává. A jak došlo k osudnému pádu?

"Když jsem u cíle přejížděl z jedné stopy do druhé, tak mi buď někdo stál vzadu na lyžích, nebo jsem zavadil o stopu sám, což se může stát," podotýká.

Ve sprintu minimalizovat ztráty

Bauer tak po úvodních dvou závodech Tour ztrácí na průběžném patnáctém místě půl minuty na vedoucího Švýcara Colognu. "Je to s minimálním rozdílem," myslí si obhájce vítězství ve Světovém poháru.

"Na jednu stranu je tu dobrý posun z jednatřicáté pozice na třetí místo, ale pak trošku smůly," hodnotí ne úplně ideální začátek seriálu.

"Doufám, že mám pořád celkově na nejlepší pětku. Teď bude záležet, jak s pořadím zamíchají sprinty, ale distančních závodů se nebojím. Myslím, že na to mám," věří Lukáš Bauer.

V pondělí ho ale čeká neoblíbený sprint, i když na domácí půdě - v pražských Holešovicích. "Budu se snažit dostat co nejméně od vítěze a už vyhlížím závody v Novém Městě. Tamní klasická patnáctka bude snad nějaká kopcovitější trať a tam bych měl urvat co nejvíc," doufá nejlepší český závodník.

Bauera trápily před závody v Oberhofu průdušky, takže nemohl podat ideální výkon. "Zatím je to dobré, takže doufám, že mě doktor pustí dál," dodává Bauer.

 

Právě se děje

Další zprávy