Záhrobská se na Silvestra zranila. Možná vynechá závody

Red Spo
1. 1. 2008 14:57
Česká jednička se zranila při křtění sjezdovky
Šárka Záhrobská
Šárka Záhrobská | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Vítkovice - Mistryně světa ze slalomu Šárka Záhrobská se zranila při silvestrovském křtění nové vítkovické sjezdovky v Krkonoších. Rozbité sklo od šampaňského jí způsobilo tržnou ránu.

Lyžařka musela do nemocnice, kde byla ošetřena a rána jí byla zašita čtyřmi stehy. Agenturu ČTK o tom informoval otec a trenér Petr Záhrobský. Dvaadvacetiletá slalomářka nejprve sjela nový svah v místech, kde se závoděním začínala.

Poté přišlo na řadu křtění sjezdovky, která nese její jméno. Při rozbíjení láhve se šampaňským, na níž si vzala kladivo, však došlo k nehodě. Úlomek skla se jí zapíchl těsně pod pravé oko.

"Byla to velká smůla. Sami si musíme srovnat, jestli ve Špindlerově Mlýně startovat, rozhodně se ale zařídíme podle lékařské zprávy," prohlásil Záhrobský, podle něhož se o případné ne(účasti) rozhodne ještě v úterý večer.

Česká jednička tak má vážný problém. Při slalomu a obřím slalomu žen měla být hlavní hvězdou Světového poháru, jenž se tento víkend opět po dvou letech vrátí do krkonošského areálu ve Špindlerově Mlýně.

 

Právě se děje

Další zprávy