Záhrobská zklamala. Ani ve slalomu nepostoupila

maj
29. 12. 2007 14:21
Šárka Záhrobská skončila až na 37. místě
Šárka Záhrobská při slalomu v Zwieselu, kde obsadila druhé místo
Šárka Záhrobská při slalomu v Zwieselu, kde obsadila druhé místo | Foto: Reuters

Lienz - Slalom a Šárka Záhrobská, to byla po dlouhou dobu jistota. Jenže v závěru roku 2007 česká lyžařka nezvládla závod v rakouském Lienzu a vůbec nepostoupila do druhého kola.

Naposledy nebodovala ve slalomu před více než dvěma roky, v sezoně 2004/2005 nedokončila slalom ve švýcarském Lenzerheide. V sobotu navíc zopakovala neúspěch z pátečního obřího slalomu, v němž se také nevešla mezi třicítku postupujících.

Úřadující mistryně světa v této disciplíně se na svah pustila jako první, číslo 1 jí však příliš štěstí nepřineslo. Na těžké trati chybovala a v cíli už jen sledovala, jak je překonávána jednou soupeřkou za druhou. Nakonec její čas stačil až na 37. místo.

Obě části zajela nejlépe Italka Chiara Costazzaová. Česká jednička na ní ztratila v prvním kole více než tři sekundy, ale nedařilo se i další favoritkám. Celkem sedmnáct lyžařek první kolo nedokončilo.

Trať, kterou v prvním kole stavil chorvatský trenér Sobol, nezvládlo mimo jiné i rakouské duo Schildová, Zettelová, branku minula Pärsonová a také Bergmannová, všechno elitní slalomářky.

Naopak lépe než Záhrobská si vedla další česká reprezentantka Eva Kurfürstová s vysokým startovním číslem 60. Ve druhém kole si o jednu příčku pohoršila, přesto dosáhla na body a dojela 23.

Výsledky slalomu:
1. Costazzaová (It.) 1:54,97, 2. Hospová (Rak.) +0,68, 3. Poutiainenová (Fin.) + 0,86 ... 23. Kurfürstová (ČR) +3,62, 37. Záhrobská vyřazena v 1. kole, Smutná nedojela 1. kolo.

 

Právě se děje

Další zprávy