Zakopalová napodobila Kvitovou a už je v osmifinále

Antonín Vavrda Antonín Vavrda
2. 6. 2012 20:22
Zakopalová - Pavljučenkovová 6:3, 7:5
Foto: Reuters

Paříž - Rodačka z Prahy Klára Zakopalová si podruhé v kariéře zahraje osmifinále grandslamového turnaje, když ve 3. kole French Open porazila světovou pětadvacítku Anastasii Pavljučenkovovou 6:3 a 7:5.

Český ženský tenis tak bude mít v osmifinále druhého grandslamu sezóny na dvorcích Roland Garros dvojnásobné zastoupení, již v poledne postoupila mezi 16 nejlepších dam turnaje i světová čtyřka Petra Kvitová.

V osmifinále narazí Klára Zakopalová narazí v pondělí na světovou dvojku Marii Šarapovovou, která dovolila Číňance Pcheng Šuaj uhrát jen tři gamy a vyhrála hladce 6:2, 6:1. To postup třicetileté Češky se tak snadno nerodil.

První set byl přehlídkou ztracených servisů

V prvním setu se sice dostala rychle do vedení 4:0, když sebrala ruské soupeřce dvakrát podání, jenže za pár minut to bylo již 4:2, když si Pavljučenková vzala jeden brejk zpět. Jen tím ale odstartovala sérii prolomených servisů.

V dalších třech hrách si totiž ani jedna z hráček nedokázala udržet vlastní podání a Zakopalová tak nakonec vyhrála sadu na returnu, když Ruska zakončila první set zahráním míčku do sítě.

Také druhá sada neproběhla bez komplikací. Zakopalová díky brejku vedla již 5:2, jenže místo toho aby zápas za stavu 5:3 dopodávala, čistou hrou si vzala jednadvacetiletá Ruska servis zpět a zdálo se, že je na koni.

Ruska nezvládla závěr psychicky

Jenže Zakopalová, která s Pavljučenkovou prohrála oba vzájemné souboje, se vzpamatovala, zlepšila se na servisu a za stavu 6:5 dostala soupeřku pod tlak. Ta jej neustála, při mečbolu zahrála z beckhandu daleko do autu a poslala se z pavouku French Open ven.

Česká tenistka naopak svou osmifinálovou účastí vyrovnala na svém 35. grandslamu kariéry nejlepší výsledek z předloňského Wimbledonu. O jeho překonání bude bojovat v pondělí.

Všechna česká osmifinále online na Aktuálně.cz

Ještě před českým ženským duem bude o čtvrtfinále bojovat v neděli Tomáš Berdych proti Argentinci Juanu Martínovi del Potrovi. Všechny zápasy vám nabídneme v podrobných on-line reportážích, časy nedělních zápasů budou uvedeny ale až ve večerních hodinách.

Výsledky sedmého dne French Open:

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Almagro (12-Šp.) - Mayer (Arg.) 6:4, 6:1, 6:2, Murray (4-Brit.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 6:4, 6:4, Tipsarevič (8-Srb.) - Benneteau (29-Fr.) 6:3, 7:5, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Schwank (Arg.) 6:1, 6:3, 6:4, Gasquet (17-Fr.) - Haas (Něm.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:0, 6:0.

Čtyřhra - 2. kolo:

M. Bryan, B. Bryan (2-USA) - Dlouhý, Mahut (ČR/Fr.) 6:0, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Zakopalová (ČR) - Pavljučenkovová (22-Rus.) 6:3, 7:5, Li Na (7-Čína) - McHaleová (USA) 3:6, 6:2, 6:1, Lepchenková (USA) - Schiavoneová (14-It.) 3:6, 6:3, 8:6, Šarapovová (2-Rus.) - Šuaj Pcheng (28-Čína) 6:2, 6:1.

 

Právě se děje

Další zprávy