Berdych smetl Llodru, Šafářová s Cetkovskou končí

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
30. 5. 2012 15:42
Tomáš Berdych - Michael Llodra 6:2, 6:3, 6:3
Foto: Reuters

Paříž - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych smetl ve druhém kole French Open domácího nepříjemného bojovníka Michaela Llodru 6:2 a dvakrát 6:3 a bez problémů postoupil do třetího kola druhého grandslamu sezóny.

To druhá a třetí nejvýše nasazená česká tenistka v ženské části pavouka turnaje Lucie Šafářová a Petra Cetkovská se s letošním ročníkem na kurtech Roland Garros ve druhém kole rozloučily.

Lucie Šafářová nestačila na přemožitelku Evy Birnerové Španělku Marii José Martínez-Sánchezovou po setech 4:6 a 5:7.

Česká dvojka v utkání s Martínezovou stejně jako v neděli Birnerová nedokázala najít recept na vynikající return své sokyně, která Češce sebrala hned šestkrát podání.

Naopak světová dvaadvacítka z patnácti pokusů o brejk využila jen čtyři, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující.

Petra Cetkovská podlehla domácí hráčce Mathilde Johanssonové 6:7 a 2:6.

O vývoji tohoto duelu rozhodl přelom první a druhé sady, v němž česká tenistka jednoznačně nejprve prohrála tiebreak a poté přišla hned o svůj první servis.

Hlaváčková s Hradeckou vykročily rázně za obhajobou

Dařilo se alespoň českým deblistům. Hned pět párů s českou účastí si totiž ve středu zajistilo na tenisovém French Open postup do druhé kola.

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká zahájily svoji cestu za obhajobou titulu na French Open drtivým vítězstvím.

V prvním kole deblové části antukového turnaje smetly domácí dvojici Julie Coinová, Pauline Parmentierová jednoznačně 6:0, 6:1.

Ve druhém kole se utkají s německo-chorvatskou dvojicí Anne-Lena Grönefeldová - Petra Martičová.

Dál jde Peschkeová i Čermák

Přemožitelky mezi tenistkami z těchto dvou zemí nenalezly v úterý Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková, jež přemohly pár Darija Juraková a Kristina Barriosová 6:2 a 7:5.

Postup slaví také další česká dvojice Renata Voráčová - Klára Zakopalová, která na úvod vyřadila Japonky Fudžiwarovou a Date-Krummovou po setech 6:4, 2:6 a 6:3.

Přes svédské duo Larssonová - Arvidssonová si pak postup zajistily výhrou 6:3 a 7:6 Vladimíra Uhlířová s Jihoafričankou Natalií Grandinovou.

Českém tenisu se zadařilo i v mužském deblu. Druhé kolo si totiž zahraje česko-slovenský pár František Čermák - Filip Polášek, jenž si ve středu poradil s kolumbijskou dvojicí Falla - Girardo.

Azaranková tentokrát nezaváhala

V ženském singlu už si postup do třetího kola zajistila světová jednička Viktoria Azarenková, která si po dramatu s Albertou Briantiovou tentokrát s Němkou Dinah Pfizenmaierovou nedělala potíže.

Postupují i další favoritky Samantha Stosurová a Slovenka Dominika Cibulková.

Mezi muži nezaváhali Roger Federer, Novak Djokovič ani Juan Martín del Potro.

Na kurtech Rolanda Garros dnes bojuje o postup do třetího kola ještě Tomáš Berdych, jehož se znovu pokouší zaskočit domácí Michael Llodra.

 

Právě se děje

Další zprávy