Kvitová si finále nezahraje. Vyřadila ji Šarapovová

Sport Sport
28. 4. 2012 21:10
Kvitová - Šarapovová 4:6, 6:7
Fed Cup, Česko - Itálie (Petra Kvitová)
Fed Cup, Česko - Itálie (Petra Kvitová) | Foto: Eduard Erben

Stuttgart - Petra Kvitová si finále antukového turnaje ve Stuttgartu nezahraje. Česká tenistka v semifinále podlehla Rusce Marii Šarapovové 4:6 a 6:7.

Bitva světové dvojky a trojky byla mimořádně vyrovnaná. O vítězství Šarapovové nakonec rozhodl jediný brejk navíc v první sadě.

Čtěte také:

Obhajoba výhry na Wimbledonu Kvitové přinese 35 milionů
OBRAZEM Kvitová poslala Češky do finále Fed Cupu

Kvitová prošla do semifinále bez ztráty setu jako nůž máslem. Do bojů o finále nastoupily první čtyři hráčky světového žebříčku. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy v prní sadě s Šarapovovou nejprve držela krok. Pak ale ztratila pátý gem a manko už nedohnala.

Druhý set byl ještě vyrovnanější. V jeho závěru si obě hráčky vzaly podání. Kvitová dokonce utekla ze setbolu a dovedla sadu do tie-breaku. V něm ale byla lepší Ruska a vyhrála tak celé utkání poměrem 6:4 a 7:6.

Světová dvojka tak narazí finále na vedoucí hráčku žebříčku Viktorii Azarenkovou z Běloruska, která porazila na Polku Agnieszku Radwaňskou.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu:

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (3-ČR) 6:4, 7:6 (7:3), Azarenková (1-Běl.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Görgesová, Grönefeldová (Něm.) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:4, 6:2, Benešová, Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Dulková, Suárezová (Arg.) bez boje.

 

 

Právě se děje

Další zprávy