VIDEO McIlroy si zkusil tenis a porazil Šarapovovou

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
6. 3. 2012 13:15
Golfová jednička hrála místo přítelkyně Wozniacké
Rory McIlroy
Rory McIlroy | Foto: Reuters

New York - Nečekaný soupeř stál v pondělním exhibičním zápase v newyorské Madison Square Garden proti Marii Šarapovové.

Ruská tenistka si během duelu s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska (6:3 a 6:4) zahrála jednu výměnu proti aktuální golfové světové jedničce - Rorymu McIlroyovi.

Severoirský golfista, který se stal premiérově světovou jedničkou v neděli po triumfu na turnaji Honda Classic na Floridě, přišel na kurt před poslední hrou zápasu na pozvání Wozniacké, své přítelkyně.

Dvaadvacetiletý golfista nejprve s raketou předvedl golfový odpal, pak se ale pustil se současnou tenisovou dvojkou do výměny, kterou dokonce vyhrál.

Čtěte také:
McIlroy je králem golfu. Druhým nejmladším po Tigerovi

"Už jsem jich pár vyhrál i nad Caroline. Ale mám před ní respekt, když byla tak dlouho světovou jedničkou. Musím vydržet v čele pár let, abych Caroline dohnal," připomněl McIlroy po zápase fakt, že Wozniacká byla jedničkou 67 týdnů. O tento post ji připravila po letošním Australian Open Běloruska Viktoria Azarenková.

Maria Šarapovová při tanci s divákem
Maria Šarapovová při tanci s divákem | Foto: Reuters

"Nebyl se mnou moc spokojen, tak mi musel ukázat, jak se to má hrát," smála se Wozniacká. "Kytku po výhře jsem mu ale neposlala. Nechci, aby se příliš nafoukl," dodala.

Osmnáct tisíc diváků však pobavila nejprve Šarapovová, která si před poslední hrou zatancovala s jedním divákem. Wozniacká na to reagovala tím, že se diváků ptala, kdo si zatancuje s ní. Nejvíc se hlásil McIlroy, proto ho pozvala na kurt. Místo tance mu však Dánka strčila raketu do ruky.

Diváky bavila i někdejší mužská tenisová jednička Američan Andy Roddick. Ten v zápase s Rogerem Federerem, kterého porazil poprvé po čtyřech letech (7:5 a 7:6), několikrát imitoval Rafaela Nadala a během pauzy si došel pro podpis herce Bena Stillera.

"Jeremy Lin to chtěl (aby porazil Federera), cítil jsem tady jeho energii," připomněl Roddick hvězdu basketbalistů New Yorku Knicks.

Podívejte se na sestřih zápasu mezi Šarapovovou a Wozniackou (zdroj: youtube.com):

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy